Podľa Clarksona cyklisti bránia sanitkám v prejazde a jedia viac, preto sú neekologickí. Berie ho ešte niekto vážne?

Jeden z najpopulárnejších motoristických novinárov na svete zverejnil ďalšie video, v ktorom nešetrí kritikou cyklistov a autorít, ktoré podporujú rozvoj cyklistiky.
Vydané  Text: 

BEST CARS 2020: Hlasujte za najlepšie autá roka!

Anketa, v ktorej o najlepších autách roka rozhodujete VY!

Jeremy Clarkson je pre mnohých ideálom motoristického novinára s nepochybne pôsobivou kariérou, ale aj kontroverznými názormi a pozitívnym vzťahom k násiliu. Otvorene hovorí, čo ho práve napadne a vtiera sa tým do priaze jednoduchšej časti populácie žijúcej na internete. Po tom, čo s pohárom alkoholu na stole tvrdo skritizoval pravidlá šampionátu F1 a vyzval k väčšej benevolentnosti v bezpečnosti, Clarkson vo svojom videu z kaviarne vyjadril svoje názory na cyklistov a cyklistiku ako takú. Jeho vyjadrenia však nabrali priam absurdných rozmerov, čo v nás oprávnene vzbudzuje obavy o jeho duševné zdravie. Clarkson tvrdí, že cyklisti sú dôvodom, prečo sa sanitky nevedia dostať cez dopravnú zápchu na ceste. Jednoznačnú vinu im prisúdil na základe toho, že na niekoľkopruhovej komunikácii sa jeden z pruhov vyhradil práve pre cyklistov a sanitka sa tak musí predierať kolónami áut. Sústredil sa pritom na budovanie cyklopruhov ako takých a považuje ich za čosi zbytočné a nevhodné. Na záver skritizoval cyklistov aj za to, že životnému prostrediu škodia viac ako vodiči v autách, pretože „šliapanie do pedálov spotrebúva ich energiu, ktorú si musia doplniť jedením“. Ťažko posúdiť, či Clarkson vôbec uvedomil, že aj vodiči automobilov a motoriek musia jesť. Ako zdroj svojej prevratnej informácie uviedol britské noviny The Guardian. Okrem toho tvrdí, že cyklisti nie sú dobrí aj preto, lebo počas šliapania do pedálov nerobia nič pre ekonomiku. Celé video s českými titulkami si môžete pozrieť nižšie: Samozrejme, všetko naberá celkom novú perspektívu v prípade, že sa jedná o Clarksonovi typický zmysel pre humor.

Jeremy Clarkson o tom, ako vylepšiť F1: Ferrari aj Mercedes majú ísť do…

„Keď sa to Ferrari nepáči, nech idú do r*ti. Keď sa to nepáči Mercedesu, nech ide do r*iti,“ povedal Jeremy Clarkson vo videu, na ktorom mal povedať svoj názor na aktuálne pravidlá F1 a odpovedať na otázku, ako tento šampionát vylepšiť.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.