Koľko zarobia zamestnanci Jaguar Land Rover po podpísaní novej kolektívnej zmluvy?

Jaguar Land Rover sa so zamestnancami dohodol na novej kolektívnej zmluve.
Vydané  Text: 
„Jaguar Land Rover aj celkovo automobilový priemysel zažívajú mimoriadne náročné obdobie. Jeho súčasťou sú nestabilné trhové podmienky a rôzne regulačné, geopolitické, ekonomické a technologické zmeny,“ uvádza Jaguar Land Rover vo svojej oficiálnej správe, ktorú zasielal médiám. Po rokovaniach Jaguar Land Rover Slovakia, s.r.o. a Moderné odbory AIOS Jaguar Land Rover Slovensko sa podarilo obom stranám dospieť ku kolektívnej zmluve, ktorá je platná od 1. októbra 2019 do 31. októbra 2022.
Medzi kľúčové prvky dohody patria: **ZVÝŠENIE TARIFNEJ MZDY A PRÍPLATKOV** Garantovaný nárast tarifnej mzdy výrobných pracovníkov, ktorá bude postupne rásť počas nasledujúcich 37 mesiacov. Od 1. októbra 2019 bude celková mesačná odmena výrobných zamestnancov spoločnosti Jaguar Land Rover Slovakia dosahovať úroveň **od 1 118€ (základná úroveň po skúšobnej dobe) do 1 969 € brutto**. Mesačná odmena pozostáva z tarifnej mzdy, výrobného bonusu a 13. platu. Zvyšujú sa aj rôzne príplatky, ako napríklad príplatok za nadčasy, za prácu počas soboty, nedele atď.; väčšina z nich presiahne zákonom stanovenú výšku **KONTINUÁLNA PODPORA KARIÉRNEHO VÝVOJA** Od januára do septembra 2019 sme v Jaguar Land Rover Slovakia povýšili 192 zamestnancov. Naďalej bude podporovať vlastných ľudí v rozvoji ich zručností a znalostí prostredníctvom kompetenčných príplatkov a motivovať ich pre ďalší kariérny rast. JLR zavedie nové výhody na podporu inovatívnych nápadov a predstaví **osobitnú odmenu 300€** pre tých, ktorí počas pôsobenia v spoločnosti úspešne absolvujú maturitnú skúšku alebo 1., 2. alebo 3. stupeň vysokoškolského vzdelania. **PRACOVNÉ PODMIENKY** JLR vytvára podmienky pre kvalitu pracovného prostredia; aj v tejto súvislosti bude poskytovať výrobným pracovníkom jedeň deň voľna navyše na preventívnu zdravotnú prehliadku. Obe strany sa tiež dohodli na príprave a zavedení **Charty pracovných vzťahov**, ktorá bude platformou pre otvorený dialóg, poskytne všetkým potrebnú spätnú väzbu a zhromaždí nápady, ktoré podporia motivujúce pracovné prostredie. Jaguar Land Rover svoju správu uzatvára konštatovaním „našim spoločným zámerom je dosiahnutie udržateľnej budúcnosti našich zamestnancov aj podnikania.“




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!