Unikli fotky Škody Kamiq GT, „vyvolení“ si ju kúpia už tento rok

Spomínate si na Škodu Kodiaq GT? Populárne SUV od značky Škoda dostalo nové karosárske vyhotovenie v štýle SUV-kupé a vydalo sa na boj s konkurenciou na čínskom trhu. Na Európu si však mladoboleslavská automobilka netrúfla. Teraz zažívame také malé déjà vu s modelom Škoda Kamiq GT. V porovnaní s východiskovým modelom predávaným v Európe sa však zásadným spôsobom líši… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Spomínate si na Škodu Kodiaq GT? Populárne SUV od značky Škoda dostalo nové karosárske vyhotovenie v štýle SUV-kupé a vydalo sa na boj s konkurenciou na čínskom trhu. Na Európu si však mladoboleslavská automobilka netrúfla. Teraz zažívame také malé déjà vu s modelom Škoda Kamiq GT. V porovnaní s východiskovým modelom predávaným v Európe sa však zásadným spôsobom líši a v jeho prípade si ho budú môcť kúpiť iba tí vyvolenými. Máme na mysli zákazníkov na druhom konci sveta, v Číne. Tamojšia ponuky Škody je odlišná od tej našej a aj Kamiq je tam celkom odlišný. S tým naším zdieľa snáď iba názov a vyhotovenie menšieho SUV. Stojí dokonca aj na iných základoch: zatiaľ čo náš Kamiq stojí na modernej modulárnej platforme MQB koncernu Volkswagen, čínsky vzdialený známy využíva starší podvozok PQ25.

SUV-kupé Kodiaq GT sa predviedol oficiálne – a je to nádhera!

Finálna podoba Škody Kodiaq GT je ešte krajšia ako doteraz publikované skice.

Predné partie Kamiqu GT sa od konvenčného čínskeho Kamiqu líšia hneď na prvý pohľad vďaka odlišným tvarom svetlometov. V GT-čku nadobudli o niečo jednoduchší dizajn, ktorý vzdialene pripomína napríklad Superb alebo Scalu. Zaujímavé sú tiež zadné partie, ktoré nápadne pripomínajú SEAT Arona. Kamiq GT je v porovnaní s východiskovým modelom dlhší o 19 milimetrov a dosahuje tak celkovú dĺžku 4 409 mm. Pod prednou kapotou pracuje 1,5-litrový benzínový motor s turbom alebo 1,2-litrový agregát s max. výkonom 85 kW (116 k) a max. krútiacim momentom 175 Nm. Ako ste u textu určite pochopili, Kamiq GT sa neobjaví v ponuke českej ani slovenskej Škody. Opäť si ale hovoríme, že by nemuselo byť na škodu, keby automobilka začala niektoré modely predávať aj u nás, veľmi pravdepodobne by sa stretli s úspechom. Tá má však zatiaľ dosť starostí so stíhaním vlastných výrobných plánov, nakoľko dnes beží na plné obrátky.

SUV Škoda Kamiq oficiálne: pozrite sa aj do kufra a na motory

Kľúčové informácie a rozsiahla fotogaléria nového malého SUV Škoda Kamiq.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!