Zaregistrujte sa na prácu snov: Vyhľadávanie opustených luxusných áut v Dubaji!

Britská firma HushHush zverejnila inzerát na pozíciu skauta superáut, ktorý má vyhľadávať opustené luxusné autá v Dubaji, vystopovať ich majiteľov a zabezpečiť ich opätovný predaj.
Vydané  Text: 

Pýtate sa, prečo by mali byť v Dubaji, v jednom z najbohatších miest sveta, opustené luxusné autá? Je to kvôli veľmi prísnemu miestnemu zákonu, podľa ktorého sa **neplatenie finančných poplatkov za auto považuje za trestný čin**. Ak ho teda jeho bohatý majiteľ z nejakého dôvodu viac nechce platiť, nechá ho odstavené v prachu a piesku. V Dubaji nič nezvyčajné. Ďalším z dôvodov, prečo nechá majiteľ svoj drahý Aston Martin alebo Rolls-Royce zapadnúť prachom, sú finančné problémy, keďže v Spojených arabských emirátoch neexistuje ochrana pred bankrotom a tak sa pri neplatení povinných výdavkov dopúšťa majiteľ auta trestného činu a radšej ujde z krajiny a auto tam nechá akoby mal skončiť vo väzení. Pokiaľ je luxusné auto ponechané na verejných cestách, parkoviskách a letiskách, často sú riešené políciou. Ak polícia opustené auto nájde na takejto verejnej komunikácii, pošle výzvu jeho majiteľovi. Ak na ňu rýchlo nereaguje, auto je zabavené. Preto ich majitelia nechávajú na odľahlých miestach, nazývaných aj cintoríny superáut, v snahe vyhnúť sa autoritám. ### Na prvom mieste je dobrý prehľad, nie skúsnosti Potenciálny záujemca o pracovnú pozíciu by mal mať veľmi dobrý prehľad v luxusných značkách ako Bentley, Lamborghini a Ferrari a mal by ich vedieť spoznať už z diaľky. Mal by tiež dobre zvládať vysoké teploty a prácu v teréne a nebáť sa doslova si zašpiniť ruky. Nevyžadujú sa žiadne predchádzajúce skúsenosti, avšak **minimálny vek uchádzača by mal byť 21 rokov a musí byť držiteľom vodičského preukazu**. Okrem lokalizácie vozidiel ich následne musí aj identifikovať a zabezpečiť ich ďalší predaj. Mal by vedieť odhadnúť potenciálnu hodnotu auta a vybrať tie, na ktorých sa dá dobre zarobiť. Samozrejmosťou je skúsenosť s vyjednávaním a dobré investigatívne zručnosti, keďže musí byť schopný vystopovať kontaktné údaje vlastníka alebo finančnej spoločnosti. Následne je dôležité rýchle doručenie auta do firemných skladov. Odmenou pre úspešného kandidáta bude zaujímavá práca, vybavenie povolenia na pobyt, uhradenie nákladov na cestovanie a ubytovanie priamo v Dubaji. Základný plat je 30 000 libier ročne, ku ktorému sa pripočítajú odmeny za každé nájdené auto, ktoré sa mu podarí získať a predať. Podľa zakladateľa spoločnosti HushHush, Aarona Harpina, je hľadanie opustených luxusných áut skvelou príležitosťou, ako ponúknuť zákazníkovi to najlepšie, keďže tieto autá majú svoju hodnotu a môžu byť pre ich nového majiteľa skvelou investíciou. Ponúkaná pracovná pozícia je skutočne jedinečná, pretože pravdepodobne nikto iný na svete takúto prácu oficiálne nevykonáva. Ak ste teda nadšenec drahých a luxusných áut alebo poznáte niekoho, kto spĺňa spomínané požiadavky, rozhodne by ste to mali skúsiť. Inzerát s možnosťou reagovania nájdete na odkaze: [hushhush.com/supercar-scout](https://www.hushhush.com/supercar-scout/)




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.