Poisťovne vás monitorujú počas jazdy cez mobilný telefón! Aký na to majú dôvod?

Znepokojujúce množstvo vodičov používa počas jazdy autom mobilné telefóny, cez ktoré nielen vykonávajú hovory, ale zároveň posielajú textové správy či tweety. Po novom si ale budete musieť dávať väčší pozor na to, čo s vašim telefónom v aute robíte. **Stále viac zahraničných poisťovní začína monitorovať aktivitu svojich klientov na mobilnom telefóne a je len otázkou času, kedy… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Znepokojujúce množstvo vodičov používa počas jazdy autom mobilné telefóny, cez ktoré nielen vykonávajú hovory, ale zároveň posielajú textové správy či tweety. Po novom si ale budete musieť dávať väčší pozor na to, čo s vašim telefónom v aute robíte. **Stále viac zahraničných poisťovní začína monitorovať aktivitu svojich klientov na mobilnom telefóne a je len otázkou času, kedy sa podobná služba dostane aj na Slovensko.** Hlavným zámerom projektu je zistiť, či smartfón využívate aj počas šoférovania. Každá piata americká poisťovňa v Spojených štátoch začína ponúkať zľavy z poistného v prípade, že im **zákazníci umožnia prístup k mobilnému telefónu za účelom merania aktivity na telefóne počas šoférovania.** Spoločnosti argumentujú tým, že chcú takýmto spôsobom odmeniť zodpovedných vodičov a zároveň motivovať ostatných k tomu, aby za volantom prestali používať mobilné telefóny. V budúcnosti sa však táto karta s najväčšou pravdepodobnosťou obráti a na miesto výhodnejších cien poistného pre slušných vodičov budú poisťovne postihovať klientov za používanie mobilného telefónu. Podľa štatistík spôsobuje takéto rozptýlenie za volantom až o 20 % viac nehôd než prekročenie rýchlosti. V budúcnosti tak budú môcť byť používatelia mobilných zariadení nielen cenovo znevýhodnený, ale **v prípade nehody môžu vďaka štatistikám z monitorovania aktivity na telefóne stratiť nárok na vyplatenie poistného.**




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!