Polícia zverejnila ďalšie video s nebezpečnými slovenskými vodičmi

Z arogancie niektorých šoférov sa vám dvihne tlak.
Vydané  Text: 
**Polícia nás na Facebooku pravidelne zásobuje videami, ktoré zachytávajú incidenty na slovenských cestách. Zvyčajne je na videách zachytená arogancia vodičov, inokedy autokamery zaznamenali situácie, v ktorých šofér vozidla nešťastne zazmätkoval a takmer spôsobil nehodu.** Čo robí zo šoféra zlého vodiča? Ak si myslíte, že je to o neskúsenosti, ste na veľkom omyle. Aj skúsený vodič môže byť zlý, ak zanedbáva bezpečnosť a verí vo svoju vlastnú nadradenosť. Takýto vodič napríklad nie je schopný odhadnúť, kedy sa správa agresívne, cíti sa bezpečnejšie než v skutočnosti je, rád zabúda, že iní šoféri sú tiež ľudia a pevne verí tomu, že vidí všetko, čo sa okolo neho deje. Občas je problémom riskúcich vodičov úplne obyčajná bezohľadnosť a neschopnosť pochopiť, že práve dôsledkom ich správania vznikajú každý deň vo svete stovky a tisíce dopravných nehôd s fatálnymi následkami. Na Autovinách sa často venujeme dopravnej psychológií a určite by ste niektoré z článkov na túto tému nemali prehliadnuť. Odkazy na tie najzaujímavejšie pripájame na konci tohto článku hneď za videom. Polícia pripomína, že ak máte na kamere zaznamenaný incident, mali by ste s ním ísť na políciu a začať vec riešiť oficiálne. V opačnom prípade polícia konať nemôže, zverejniť video na internete totiž pre začatie vyšetrovania nestačí.

Čo robí zo šoféra zlého vodiča: prejavy vodičov, ktorí veria vo vlastnú nadradenosť

Skúsený vodič nemusí byť vždy aj lepším vodičom, pretože aj prehnaná sebadôvera a pocit kontroly nad situáciu ho môžu viesť k mnohým chybám.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.