Škoda pripravuje Karoq RS, pôjde o najvýkonnejší model značky!

Podľa tajných informácií príde tretí model s označením RS na trh už v priebehu tohto roka.
Vydané  Text: 
Rok 2019 bude pre automobilku kľúčový. Nielenže uvidíme modernizovaný Superb, no čoskoro príde na trh aj úplne nový kompakt Scala a koncom roka sa predstavia ďalšie modely ako crossover inšpirovaný konceptom Vision X či elektrické Citigo. Najnovšie správy hovoria o údajnej výrobe ďalšieho zástupcu skupiny ostrých vozidiel s označením RS. **Podľa všetkého by malo ísť o kompaktné SUV Karoq, a to hneď z niekoľkých dôvodov.** Napriek veľkej popularite športovo ladených modelov značky, nedávno predstavený Kodiaq je pre širokú skupinu zákazníkov príliš drahý a značka momentálne nemá v ponuke výkonné kompaktné SUV za prijateľnú cenu, ktorá by bola porovnateľná s Octaviou. Ďalším dôvodom je dôraznejšia orientácia na SUV, keďže **práve táto kategória vozidiel automobilke v súčasnosti vytvára najväčšie zisky.** Produkciou Karoqu RS by si Škoda mohla ešte výraznejšie upevniť pozíciu na trhu a navýšiť predaje modelového radu až o 10 %.
Source: Autobild.de
Samozrejmosťou by pri novom modeli bol pohon všetkých štyroch kolies a upravený podvozok s tvrdším naladením. Pod kapotou by sa s najväčšou pravdepodobnosťou objavil vyšperkovaný **benzínový dvojliter 2.0 TSI s možným výkonom až 300 koní a krútiacim momentom až 380 Nm.** Ak by sa tieto informácie potvrdili, športové SUV by sme mohli vidieť už tento rok na frankfurtskom autosalóne, keďže Ženeva je už vopred vyhradená pre modernizovaný Superb. **Predpokladaná cena Karoqu RS by mala začínať na úrovni 35 000 eur.**




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »