Mercedes-Benz opäť pokoril rekordy v predajoch

Prvých osem mesiacov tohto roka bolo pre Mercedes-Benz mimoriadne úspešných, tradične značka zlomila rekordy.
Vydané  Text: 
### Keď sa dozvedáme o predajných číslach značky Mercedes-Benz, už dlhodobo pozorujeme priaznivých trend. Každým mesiacom a kvartálom sa značke darí predávať viac automobilov a čísla za prvých osem mesiacov roka 2018 sú obzvlášť pôsobivé. V sledovanom období od januára do konca augusta sa koncernu Daimler podarilo predať až **1 512 268 osobných vozidiel značky Mercedes-Benz**. Ide o vôbec najväčší predaj za uvedené obdobie v porovnaní s akýkoľvek iným predchádzajúcim rokom. Daimler [vo svojej tlačovej správe](https://media.daimler.sk/daimler-ag/ekonomicke-spravy/2018/za-osem-mesiacov-uz-vyse-1-5-miliona-mercedesov) k úspechu uvádza, že „značka Mercedes-Benz si udržala vedúce postavenie na svete medzi prémiovými a to i napriek ovplyvneniu augustových predajov výmenou modelov a oneskorením certifikácii na niektorých trhoch.“
Najviac za tento rok darí Triede S (+26,6 %), vo vyhotovení Mercedes-Maybach zaznamenala takisto dvojciferný percentuálny rast. O automobily kategórie SUV záujem vzrástol o 5,4 percenta s tým, že najúspešnejšími modelmi sú GLC a GLC kupé. Darilo sa tiež novej Triede E, ktorá dosiahla rekordný odbyt (+0,4 %) a takmer desaťpercentný nárast predaja zaznamenal aj štvordverový smart.
Z celkových 1 512 268 osobných vozidiel značky Mercedes-Benz sa v Európe predalo 597 347 kusov, čo zodpovedá medziročnému poklesu dopytu o 3,9 %. Najviac vozidiel nakupovalo Francúzsko, Španielsko, Švédsko, Poľsko a Dánsko. Veľký nárast záujmu o značku Mercedes-Benz zaznamenal Ázijsko-tichomorský región (+9,8 %) vrátane Číny, v ktorej sa predaje zvýšili až o 13,9 percenta. V regióne NAFTA (Kanada, Spojené štáty americké a Mexiko) značka zaznamenala mierny pokles o 5,5 percenta.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.