Na Slovensku sa otvárajú špeciálne kurzy pre mamičky za volantom

Bezpečnosť mamičiek za volantom nie je triviálna, na Slovensku sa pripravujú špeciálne kurzy práve pre ne. Naučia sa na nich zvládať aj problém s rozptyľovaním pozornosti.
Vydané  Text: 
Mamičky za volantom s deťmi v aute musia zvyčajne zvládať oveľa viac vecí naraz ako bežný vodič. Sústredenie sa na jazdu je pritom základom bezpečnosti. Ilustračné foto.
Mamičky sa musia počas šoférovania sústrediť často na viac vecí ako bežný vodič. Bezpečná jazda si pritom vyžaduje plnú koncentráciu. Značka Ford v spolupráci s Centrom bezpečnej jazdy na Slovensku aj preto organizuje už druhý ročník podujatia Jazdím Ford Pre Život – kurz predchádzania a zvládania krízových situácií na ceste. Tento rok sa akcia prezentuje s podtitulom „Dieťa na palube“ a so zameraním sa práve na šoférujúce mamičky. Tento rok sa projektu účastní a verejne ho podporuje moderátorka Miriam Kalisová, ktorá je sama milujúcou mamičkou a zároveň aktívnou šoférkou. Celkovo Ford umožní absolvovanie tohto špeciálneho kurzu 112 mamičkám. Registrácia prebieha do 10. mája na stránke www.jazdimfordprezivot.sk. 112 mamičiek dostane na Deň matiek, v nedeľu 13. mája, potvrdenie ich účasti na evente.

Čísla napovedajú o nebezpečných cestách

Štatistiky BECEP za rok 2017 uvádzajú až 989 dopravných nehôd, pri ktorých bolo účastníkom dieťa do 15 rokov. Pri týchto nehodách bolo 23 účastníkov usmrtených a až 126 ťažko zranených. Sú to alarmujúce čísla, pretože aj napriek mimoriadnej bezpečnosti nových áut po cestách stále jazdí množstvo takých, ktoré moderným nárokom nevyhovujú a čísla tiež zodpovedajú kvalite našich ciest a „schopnostiam“ našich vodičov. Trend vývoja nehodovosti mládeže je však mierne priaznivý. Štatistiky z roku 2017 v porovnaní s rokom 2016 poukazujú na pokles dopravných nehôd v najrizikovejšej skupine vodičov (dĺžka vodičskej praxe 0-5 rokov) z 2497 na 2339, počet usmrtených v danej kategórii sa znížil zo 63 na 51. Ford tieto pozitívne sa vyvíjajúce uvádza v súvislosti s minuloročným podujatím s rovnakým názvom, avšak so zameraním sa na mladého vodiča. Celkovo sa minulý rok akcie zúčastnilo 257 mladých vodičov, ktorí sú najrizikovejší z pohľadu štatistík dopravných nehôd.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!