Nová Lada X-Ray: lacný crossover, ktorý (opäť) dobyje východný svet

U nás sa predáva s odlišným dizajnom a pod inou značkou. Prezlečená Dacia Sandero je v Rusku Lada Xray a musíme priznať, že by sme si ju určite radi vyskúšali!
Vydané  Text: 

Lada Xray je technologické dvojča Dacie Sandero. Auto je veľmi populárne na ruskom trhu a jeho vynovená verzia práve debutovala a neočakávame nič iné ako jeho veľký úspech.

Kedykoľvek sa objaví nová verzia crossoveru v ruských showroomoch, ide o vozidlá pre náročné podmienky. Xray má prekvapivo veľkú svetlú výšku- až 195 mm, pozinkovanú karosériu, zosilnené zavesenie náprav a vylepšený systém vetrania kabíny. Pri príležitosti faceliftu vylepšil výrobca aj techniku.
V najlepšie vybavenej verzii s výkonným 1,8-litrovým benzínovým motorom auto dostalo tempomat a obmedzovač rýchlost, výrobca tiež pridal osvetlenie zadnej časti interiéru a svetelné prvky integroval aj do predných dverí. Zdá sa vám to ako primalá inovácia? Lada útočí supernízkymi cenami a to znamená, že šetrenie musí naozaj dôsledné. Xray navyše nadobudol ochranné plastové prvky, ktoré bránia poškodeniu laku.
Lada Xray je na domácom trhu veľmi populárna. V minulom roku sa jej predalo viac ako 33-tisíc. kusov, vďaka čomu sa umiestnil na 9. mieste v rebríčku popularity v Rusku.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »