Zagato spravilo z Aston Martin Vanquish kombi! A výsledok je ohromujúci!

Trojdverové kombi? A ešte k tomu orientované na výkon? Nič viac nehovorte, tu máte moju hypotéku!
Vydané  Text: 

Rodina Aston Martin Vanquish Zagato má svojho štvrtého člena, zrejme posledného.

Vanquish Shooting Brake je v podstate trojdverové kombi spektakulárneho vzhľadu, o ktorého realizáciu sa postaralo nezávislé dizajnérske štúdio Zagato. Ak sa tešíte, že predáte svoj byt a zadĺžite aj svoje vnúčatá, vedzte, že nemáte veľa šancí na nadobudnutie tohto špeciálu: vyrobený bude iba v 99-kusovej edícii. Iba pred dvomi mesiacmi sa Zagato ohlásilo s modelom Vanquish Speedster, ktorý sa stal tretím variantom slávneho modelu od značky Aston Martin. Ten počíta s výrobou iba 28 exemplárov. Predchádzajúce spolupráce Aston Martin a Zagato umožnili vznik variantov Volante a Coupe v počte 99 kusov z každého.
Najnovší počin Shooting Brake predstavuje automobil v celkom novom svetle, pričom podľa nášho skromného názoru ide asi o najkrajší variant Vanquishu Zagato.
Srdcom automobilu je 5,9-litrový dvanásťvalec s maximálnym výkonom 600 konských síl (441 kW) a automatickou prevodovkou Touchtronic III. S týmto agregátom Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake dosahuje rýchlosť 100 km/h už za 3,7 sekundy, maximálna rýchlosť bude pravdepodobne elektronicky obmedzená na 250 km/h. Rovnaký motor pracuje aj v ostatných vozidlách aktuálnej spolupráce Zagato a Aston Martin.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!