Aj najslabší Stinger stojí dvojnásobok najlepšie vybaveného crossoveru Stonic

Aj napriek tomu bude úspechom a vôbec o tom nepochybujeme.
Vydané  Text: 
Kto videl cenníky nových automobilov od značky KIA, ten sa nepochybne potešil. Ceny nových modelov Stinger a Stonic nie sú vôbec tak uletené, ako sme pôvodne očakávali. Stinger je však ukážkou toho, že značku KIA musíme akceptovať a vnímať nielen ako výrobcu populárneho SUV-čka a praktických hatchbackov, ale aj ako značku s ambíciou konkurovať niektorým nemeckým automobilom. KIA Stinger strieľa do čierneho a zdá sa, že bude veľmi úspešný. Jeho cena začína na úrovni 40 900 eur, ide o variant 2.0 T-Gdi 2WD (188 kW / 255 k) s 8-stupňovou automatickou prevodovkou vo výbave Platinum. Najdrahším variantom je výbava GT s motorom 3.3 T-Gdi 4WD (272 kW / 370 k) a cenou 58 900 €. Prostredným stupňom výbavy je GT Line. Stonic strieľa na oveľa nižšie ciele. Aj najlepšie vybavený variant 1.6 CRDi (81 kW / 110 k) vo výbave Platinum vychádza na veľmi prijateľných 19 790 eur, pričom cena najnižšej verzie s 1,2-litrovým benzínovým motorom (84 koní) a 5-stupňovým manuálom je 13 590 €.

Kompletný cenník pre KIA Stinger je na stiahnutie tu: cenník Kia Stinger
Kompletný cenník pre KIA Stonic je na stiahnutie tu: cenník Kia Stonic



Výber z aktuálneho čísla: Jazda na KIA STINGER GT!


KIA Stinger, výber z aktuálneho čísla, auto motor a šport 11/2017

Chcete nejaký dôkaz sebavedomia? Stačí jeden pohľad a krátka jazda s Kiou Stinger GT a úsmev na tvári prezradia všetko. Kórejčania si vyšliapli na nemeckú prvú ligu.

Stačí sa pozrieť na predajné čísla. V roku 2008 predala automobilka Kia na európskom trhu 225-tisíc kusov, v roku 2017 je to neuveriteľných 470-tisíc. Niet sa teda čo čudovať, že vedľajším produktom rastúcej lojality zákazníkov k tejto značke je špičkový model, ktorý svojím výkonom a konštrukciou konkuruje najzvučnejším značkám. Na novom športovom sedane s prívlastkom GT sme jazdili a sprostredkovali našu skúsenosť na dvoch stranách v aktuálnom vydaní magazínu auto motor a šport 11/2017, ktorý je práve v predaji za nezmenenú cenu!
auto motor a šport 11/2017








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.