Pozrite si najkrajší Renault súčasnosti, ocenila ho aj porota Concorso d’Eleganza Villa d’Este!

Nadčasový vzhľad bodoval aj na výstave elegancie a luxusu.
Vydané  Text: 
Renault Trezor síce nie je žiadnou novinkou, no zaujali nás jeho posledné úspechy. Sláva konceptov je obvykle len chvíľková, Trezor však získava ocenenia aj po roku od premiéry. Elektrický športiak už v Ženeve získal cenu za dizajn (Concept Car of the Year) a na parížskej prehliadke Festival International de l´Automobile bodoval medzi konceptmi.


Asi najvýznamnejším úspechom však bude ocenenie za najkrajší koncept tohto roka na slávnej výstave elegancie a luxusu, kde nechýbali ani vzácne veterány či unikátny Rolls-Royce Sweptail, ktorý si automobilka cení až na 10 miliónov libier!


Karoséria konceptu Trezor je vyrobená z uhlíkových vlákien, čo zaručuje nízku hmotnosť automobilu. Pohotovostná hmotnosť je 1 600 kilogramov. Systém pohonu vychádza z technológie, ktorú Renault používa v monopostoch Formuly E. Elektromotor s výkonom 260 kW zvládne akceleráciu z 0 na 100 km/h za menej ako 4,0 sekundy. Dojazd na jedno nabitie automobilka neuvádza.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »