Webasto – dokonalé chladenie, spoľahlivá preprava

Čerstvosť je dôležitá pre mnoho vecí, či už sú to liečivá, farby a chemikálie, ovocie a zelenina, potraviny, kvety. Keď sú prepravované, všetko musí byť perfektné: prispôsobený chladiaci systém, vysokovýkonná technológia a pohodlné ovládanie.
Vydané  Text: 
[Webasto](https://www.webasto.com/sk/home/) je okrem strešných a vykurovacích systémov, svetovým lídrom v klimatizačných a chladiacich systémoch – či už ako originálne príslušenstvo, tak aj pre dodatočnú montáž. Prepravné chladenia boli vyvinuté na uchovanie čerstvosti citlivého tovaru a pre zabezpečenie doručenia chladeného a mrazeného tovaru do cieľa, pri optimálnej teplote. Webasto ponúka optimálne prispôsobené, individuálne riešenia pre všetky typy vozidiel a všetky požiadavky. Všetky zariadenia Webasto sú schválené aj na najnovšie typy chladív. **Strešné chladenia** Hlavné komponenty [strešných prepravných chladení Webasto](https://www.webasto.com/sk/produkty-a-trhy/lahke-uzitkove-vozidla/prepravne-chladenia/prepravne-chladenia/) sú umiestnené pod kompaktným aerodynamickým krytom. Chladenia s výkonom až do 5640 sú vhodné na prepravu chladeného (viac ako 0°C) a mrazeného tovaru (menej ako 0°C). Voliteľná funkcia pohotovostného režimu umožňuje prevádzku chladenia nezávisle na chode motora.
**Integrované riešenia** [Integrované prepravné chladenia Webasto](https://www.webasto.com/sk/produkty-a-trhy/lahke-uzitkove-vozidla/prepravne-chladenia/prepravne-chladenia/) sú vhodné na prepravu chladeného (viac ako 0°C) a hlboko mrazeného tovaru (menej ako 0°C). Dostupné sú v rôznych výkonových stupňoch až do 3600 W. Voliteľná funkcia pohotovostného režimu umožňuje prevádzku chladenia nezávisle na chode motora. Komponenty chladenia sú plne integrované do vozidla a je možné ich prispôsobiť individuálnym aplikáciám a potrebám.
**Zaujímavé fakty, tipy a dôležité normy v prehľade:** V preprave s kontrolovanou teplotou, stojí všetko na správnej teplote. Z tohto dôvodu by ste mali prepravovať tovar v súlade s ich cieľovými teplotami pri vydávaní, vo vašom chladiarenskom vozidle. Okrem toho tiež dávame všeobecné pokyny pre správne chladenie počas prepravy. Mrazené jedlá, hlavne ryby, je možné prepravovať pri stálej teplote -18°C. Mrazené jedlá ako mliečne výrobky, mäso a tuky na varenie zostávajú v perfektnom stave medzi -14°C a -10°C. Chladený tovar nesmie zamrznúť. Avšak, čerstvé ryby a kraby (2°C), mäso a údeniny, rovnako ako výrobky obsahujúce vajcia (3°C), by mali byť skladované v chladenom vozidle v blízkosti bodu mrazu. Mlieko, smotana a syr sú menej chúlostivé, pokiaľ ide o chladenie počas prepravy (4°C). Nechladený tovar – ako je ovocie a zelenina, vrátane kvetov – by mali byť tiež čerstvé v rámci chladenej dopravy. Tu sú odporúčané teploty medzi 4°C a 8°C. Všetky mobilné chladiace systémy Webasto majú presné nastavenie teploty a zabezpečujú, aby boli dodržané príslušné skladovacie podmienky. **O spoločnosti Webasto:** Skupina Webasto je globálnym inovatívnym systémovým partnerom pre takmer všetkých výrobcov automobilov a patrí medzi 100 najväčších dodávateľov v tomto priemyselnom sektore. Vo svojich hlavných obchodných oblastiach spoločnosť vyvíja a vyrába strešné okná, panoramatické strechy a konvertibilné strechy, ako aj vykurovacie systémy. Okrem toho je už zriadená samostatná divízia E-Solutions & Services, ktorá vyvíja batériové systémy a nabíjacie riešenia. V roku 2016 skupina Webasto vygenerovala tržby vo výške 3,2 miliardy eur a má viac ako 12 000 zamestnancov na viac ako 50 miestach (z ktorých viac ako 30 tvoria výrobné závody). Ústredie spoločnosti, založené v roku 1901, sa nachádza v Stockdorfe, v blízkosti Mníchova (Nemecko).








Pokračujte na ďalší príspevok »