Fotogaléria:Konečne praktické BMW M6

Nová Honda Civic prináša nielen nový dizajn, miernu zmenu koncepcie ale predovšetkým novú generáciu turbomotorov.


Nová generácia Hondy Civic akurát prichádza na náš trh, importér dne zverejnil cenník. Celkom nový model sa bude predávať spočiatku ako päťdverový hatchback, vzhľadom jeho značne predĺženú zadnú časť sa verzia kombi vyrábať nebude. Praktický rodinný variant reprezentuje model HR-V.

**Motory**

Základným motorom je trojvalec s objemom **1,0 litra a maximálnym výkonom 95 kW/129 koní, ktorý má maximálny krútiaci moment 200 Nm**, pre verzie s automatickou prevodovkou s plynulou zmenou prevodu CVT je znížený na 180 Nm. Po absolvovaní prvých testovacích jázd môžeme konštatovať, že litrový motor síce nie je určený športovým nadšencom, ale pre bežnú premávku je až prekvapivo živý.

„Ortodoxným pretekárom“ je určený motor. Klasický radový štvorvalec s objemom **1,5 litra poskytuje mimoriadne slušný maximálny výkon 134 kW/182 koní.** Maximálny krútiaci moment 240 Nm je viac ako slušný, podobne ako slabší aj silnejší motor bude k dispozícii s prevodovkou CVT a v tomto prípade má tiež znížené maximum na 220 Nm.

**Výbava**

Už v základnom prevedení dostane zákazník prakticky všetko, čo potrebuje a čo sa donedávna považovalo za luxusný prvok. V prvom rade je to maximálna bezpečnostná výbava **Honda Sensing, ktorá zahŕňa predkolízne varovanie, systém zmiernenie následkov nehody, autonómne brzdenie, systém na udržiavanie jazdného pruhu, adaptívny tempomat, systém pre zmiernenie opustenia cesty, systém rozpoznávania dopravných značiek.** Okrem toho je samozrejmosťou šesť airbagov vrátane hlavových pre pasažierov vzadu, stabilizačný systém, automatické zapínanie svetiel, automatické prepínanie diaľkových svetiel, automatická dvojzónová klimatizácia od úrovne Comfort, diaľkové centrálne zamykania, alarm a elektrické ovládanie všetkých okien.

**Ceny**

Základná cena **verzie Honda Civic 1,0 VTEC TURBO so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou vo verzii S za 16 990 eur** tak predstavuje férovú ponuku vzhľadom na množstvo prvkov, za ktoré si konkurencia zvyčajne pýta príplatky. Pomer cena/výbava/výkon je teda mimoriadne zaujímavá v prípade verzie Comfort. Tá stojí 18 490 eur a ak sa pýtate na rozdiely, po starostlivom preštudovaní cenníka vám môžeme povedať že verzia Comfort má v porovnaní s verziou S navyše automatickú klimatizáciu a kryt batožinového priestoru.

**Základná cena verzie Civic 1,5 VTEC TURBO so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou vo verzii SPORT bude 23 490 eur**, najvýznamnejším prvkom, ktorý odlíši všetkých majiteľov silnejšej Hondy budú LED svetlomety. Honda Civic sa oficiálne začne predávať 18.3.2017.

Pokračujte na ďalší príspevok »