Fotogaléria:Chevrolet mení smerovanie

Technologický gigant Apple zatúžil po vlastnom aute, na vývoj však sám nestačí.


Dôveru a lojalitu zákazníkov môžu Applu mnohí výrobcovia len závidieť. Niet pochýb, že auto s jablkom na kapote by zožalo veľký úspech, nech už by výsledok dopadol akokoľvek. Programátori vo firme zistili, že auto nie je mobil a po dvoch rokoch práce na vlastnom projekte sa rozhodli zmeniť stratégiu. Na aute už Apple nechce pracovať sám a zvažuje kúpu zabehnutej automobilky.

Informované zdroje uviedli, že v súčasnosti prebiehajú rokovania medzi McLarenom a Applom, samotné spoločnosti to však oficiálne nepotvrdili. Automobilka z britského Wokingu má veľké technologické zázemie a skúsenosti z Formuly 1, ktoré Apple k vývoju potrebuje. Výrobcovi IT nahráva do kariet aj fakt, že McLaren vykazuje stratu a hodnota automobilky sa pohybuje v rozmedzí od 1 do 1,5 miliardy libier.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.