Fotogaléria:Suzuki mieri medzi veľkých

Najväčšia automobilka sa obracia na svoju dcérsku spoločnosť Daihatsu, s ktorou bude zdieľať viac zdrojov a znalostí pri vývoji malých automobilov pre rozvojové trhy.


Najstaršej japonskej automobilke Daihatsu sa v poslednom čase nedarí. Minulý rok klesli predaje o ďalších 13 % a to značným spôsobom kazí štatistiku Toyote, ktorá vlastní 52,1 % podiel automobilky Daihatsu.

Toyota má záujem udržať si post najväčšieho výrobcu automobilov na svete, a preto sa rozhodla zvrátiť osud malej automobilky odkúpením zvyšných 48,8 % za 3,2 miliardy dolárov a prevziať plnú kontrolu nad Daihatsu.

Spoločnou stratégiou chce Toyota pomôcť značke pri vývoji palubnej elektroniky, bezpečnostných systémov a pohonných jednotiek za účelom získania väčšieho vplyvu predajom malých automobilov v rozvojových krajinách. „V boji o miesto na trhu s malými autami potrebujeme podporu a know how Daihatsu,“ vyhlásil Kyoichi Tanada, CEO automobilky Toyota pre Áziu, Stredný východ a Severnú Afriku.

Pre Toyotu je India kľúčovou krajinou, ktorá sa do roku 2020 má stať tretím najväčším automobilovým trhom na svete. „V Indii je stále dopyt po malých automobiloch. Naším cieľom je taký automobil predstaviť čo najskôr,“ dodal Tanada.

Toyota čelí v Indii veľkej kritike za kvalitu a spracovanie s cieľom udržať ceny čo najnižšie. Predaje nenaplnili očakávania a to vo veľkej miere postihuje tamojší výrobný závod. Ten prenechá Daihatsu, ktorého úlohou bude vybojovať si slušné postavenie na jednom z najrýchlejšie rastúcich trhov s autami na svete.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!