Fotogaléria:Ešte viac emócií

Okrem nových farieb a techniky prináša aj ostrú verziu s názvom Performance.


Možno už väčšina z vás počula, že z línie DS sa stala samostatná značka. Citroën chcel týmto krokom pravdepodobne zvýšiť exkluzivitu modelov radu DS odčlenením prívlastku Citroën. Nových modelov sme sa však nedočkali, tak sa DS snaží upútať pozornosť rozsiahlejšími faceliftmi. Tentokrát je na rade model DS3, ktorý sa za šesť rokov výroby dočkal len drobnej modernizácie v roku 2014.

Hlavnou dizajnovou zmenou bude nová predná maska, ktorá odkazuje na iné modely značky. Nové majú byť aj zadné svetlá, disky a do ponuky pribudne viac možnosti individualizácie strechy polepmi. V interiéri budú použité kvalitnejšie materiály a nové čalúnenie. Krokom vpred je aj nový multimediálny systém, podporujúci funkciu Mirror Screen, ktorá dokáže premietať obraz vášho mobilného telefónu priamo na zabudovaný sedempalcový displej.Do bezpečnostnej výbavy pribudne systém núdzového brzdenia Active City Braking, parkovacie senzory s cúvaciou kamerou či asistent rozjazdu do kopca.

Pod kapotou nájdeme benzínový trojvalec 1.2 PureTech, dostupný v troch výkonových verziách, dva štvorvalce THP a trojicu naftových agregátov BlueHDi. Novinkou je aj nová 6-stupňová automatická prevodovka, ktorá bude dostupná s preplňovaným trojvalcom PureTech110.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Vrcholom ponuky má byť verzia Performance s 1,6 litrovým THP motorom s výkonom 155 kW (211 k) a krútiacim momentom až 300 Nm. Ten bude pracovať so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Verzia Performance dostane upravený podvozok so zníženou svetlou výškou o 15 mm a rozšíreným rozchodom kolies.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.