Fotogaléria:Jazdený Citroën C4: Expert na vizáž

Výrobca terénnych automobilov Jeep usporiadal tento rok už 49. ročník akcie s názvom Moab Easter Jeep Safari 2015, ktorá sa konala v štáte Utah.


Nadšenci tejto značky počas akcie prekonávajú off-roadové trasy na ich vozidlách rovnomennej značky, ktorý zahŕňa hlavne náročný kamenistý terén, kde si môžu poriadne otestovať správanie sa ich hračiek v krajných situáciách. Samozrejmosťou tejto akcie je vždy aj oficiálne predstavenie konceptov z dielne Jeep. Tento rok ich priniesli až 7 rôznych druhov, ktoré rozhodne stáli zato. Tie najzaujímavejšie Vám teraz predstavíme.

**Jeep Chief**

Najviac nás zaujal práve tento model v modrej farbe a klasickom dizajne. Bol navrhnutý v retro štýle ako pocta modelu Cherokee Ocean Blue. V skutočnosti poslúžil ako základ pre tento koncept model Wrangler. Chief je štvordverová verzia, zaujme aj tým, že zadné dvere nemajú kľučky. Je v ňom manuálna prevodovka, ktorá evokuje spolu s celkovou atmosférou v kabíne a posedom za volantom pocit, že ste sa vrátili opäť do 70. rokov minulého storočia. Všetko je farebné s dôrazom na detail. Pod kapotou sa ukrýva šesťvalec s objemom 3,6 l, ktorý bol prevzatý taktiež z modelu Wrangler. Auto je osadené obrovskými až 35-palcovými kolesami, ktoré sa v teréne vždy zídu a podržia aj v tých najkrajnejších situáciách.

**Jeep Wrangler Africa**

Je to koncept, ktorý navrhli na dlhé expedície a s takto upraveným modelom sa môžete kľudne vybrať aj na také náročnejšie safari. Kabína je priestrannejšia aj preto, že konštruktéri v nej zvýšili strop a vzadu bola predĺžená presne o dĺžku zadnej rezervy. Na streche je veľký nosič, kde sa zmestí množstvo výbavy a batožiny. Africa je samozrejme osadená tzv. Lift Kitom, ktorý zvýšil svetlú výšku a sekundujú mu aj kolesá o veľkosti 35 palcov. Poháňa ju dieselový šesťvalec o objeme 2,8l, ktorý sa montuje do Wranglerov určených pre Európsky trh s výkonom 197 koni.

**Jeep Grand Cherokee Overlander**

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Overlander je skôr univerzálnejší a menej radikálnejší koncept. Vpredu je namontovaný robustný off-roadový nárazník osadený navijakom. Zvýšená bola aj pri tomto koncepte svetlá výška. Pribudli väčšie a výkonnejšie reflektory a ďalšia vychytávka, ktorou je na streche namontovaný skladateľný stan. Všetko ostatné je séria.

**Jeep JK2A Staff Car**

Inzercia

Inzercia

Tento koncept vás možno prenesie napr. do seriálu M.A.S.H. Ako darca bol použitý Rubicon. Dizajnérom išlo o to, čo najviac sa priblížiť podobe Jeepu, ktorý slúžil v druhej svetovej vojne. Okrem toho, že odstránili B stĺpik, zvýšili svetlú výšku, išlo pri tomto koncepte hlavne o odstránenie všetkého, čo vyzeralo moderne. Taktiež sa pohrali aj s detailmi, aby čo najviac pripomínal jeho predchodcu. Interiér nemá žiadne plastové kryty, hlavica radiacej páky má tvar granátu, otvárač na fľaše je zabudovaný v prístrojovej doske. Namontované boli aj prepravné úchyty, o ktoré sa môže pripevniť k vrtuľníku.

**Jeep Red Rock Responder**

Posledný koncept, ktorý nás zaujal, má všetky off-roadové úpravy ako jeho predchodcovia, ale sú ešte viac radikálnejšie. Kolesá majú až 37 palcov a má ešte o niečo vyššiu svetlú výšku, než ostatné koncepty, a preto musela byť upravená aj tyč riadenia. Je to zmes sériových a konceptových prvkov, ktoré Jeep neponúka, ale testuje práve tu. Napríklad LED reflektory, zákazková kapota, či špeciálne off-roadové kolesá. Taktiež je zaujímavý zadný úložný priestor na spôsob pick-upu.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.