Fotogaléria:Jazdený Renault: Grand Espace 1.9 dCi

Po roku sa pozornosť automobilových nadšencov opäť sústredí do hlavného mesta.


Bratislavský Autosalón, naservíruje všetkým milovníkom áut skvelú prehliadku automobilov pod jednou strechou. Návštevníci sa môžu tešiť na takmer 80 horúcich výstavných noviniek, ktoré predstaví spolu 35 vystavujúcich značiek. Najočakávanejšie novinky do Bratislavy smerujú priamo zo Ženevy.

Po minuloročnom úspechu Autosalónu, ktorý prilákal 185 323 návštevníkov, je tento rok ponuka ešte bohatšia a komplexnejšia. Dokazuje to aj fakt, že na Autosalón sa vrátili značky prémiového segmentu. Po niekoľkých rokoch sa do Incheby vracia BMW hneď s viacerými slovenskými výstavnými premiéram, chýbať nebude ani hybridné športové BMW i8.

Vo svete veľkých SUV patrí k najočakávanejším udalostiam predstavenie novej generácie Audi Q7, ktorá sa exkluzívne vyrába v bratislavskom závode. Mercedes-Benz návštevníkom ukáže modely CLA Shooting Brake, AMG-GT, ale aj GLE Coupé. Exkluzívnou novinkou tejto značky prezentovanou na Autosalóne bude aj Mercedes-Maybach.

Peugeot predstaví koncept ONYX. Bol navrhnutý tak, aby dosiahol vysoký výkon bez kompromisov na čistom a elegantnom dizajne. Volkswagen okrem ďalších modelov prichádza s unikátnym konceptom GTI Roadster. Mazda ukáže aj model CX-3. Ide o stredoeurópsku premiéru, ktorá bola v Európe vystavená zatiaľ len v Ženeve a na Slovensku sa začne predávať až začiatkom leta. Značka Škoda uvedie na bratislavskom Autosalóne exkluzívnu slovenskú premiéru – nový Superb.

Ford ukáže naživo dlhoočakávaný nový Mustang, ktorý po 50 rokoch oficiálne prichádza do Európy. Veľmi lákavá je cena americkej legendy: Verzia s pohonom 2,3 EcoBoost (314 k) bude v predaji od 35 990 € a verzia 5,0 V8 s výkonom 418 koní od 41 990 €.

Pokračujte na ďalší príspevok »