Fotogaléria:Ford Mustang Bullitt

V roku 2016 plánuje VW spustiť výrobu nového SUV pre USA. Ako predzvesť nových dizajnových prvkov predstavil na autosalóne NAIAS štúdiu VW Cross Coupe GTE.


Päťmiestne SUV-kupé prichádza s dĺžkou 4,84 m, šírkou 2,03 m a výškou 1,74 m. Pod kapotou, sa nachádza 3,6 litrový šesťvalcový zážihový motor s výkonom 206 kW (280 k) a s krútiacim momentom 350Nm. K dispozícií budú aj dva elektromotory. Jeden 40 kW / 220 Nm osadený na prednej náprave a 85 kW / 270 Nm na zadnej náprave. O napájanie elektromotorov sa stará Lítium-iónová batéria s kapacitou 14,1 kWh , ktorá bola osadená v stredovom tuneli.

VW Cross Coupe GTE dokáže zrýchliť z nuly na 100km/h za 6 sekúnd a maximálnu rýchlosť by mal udržať na 209 km/h. V čistom elektro móde, keď pracuje iba jeden elektromotor na zadnej náprave, by mala batéria vydržať asi 32 km. Okrem toho môžu pracovať aj v hybridnom režime, ktorý využijete hlavne v meste. Prevodovka je šesťstupňová dvojspojková, spotreba je udávaná 3,36 l na 100km. Systémový výkon hybridného pohonu je 265 kW, čo je 360 koní.

Pri návrhu VW Cross Coupe GTE dizajnéri nešetrili krivkami, ako je to zvykom pri amerických SUV. Dlhá kapota nesie mohutné lišty medzi ktoré boli osadné svetlomety s LED technológiou. Mohutný predný nárazník so silnými blatníkmi sa postarali o celkový masívny vzhľad. Medzi plastové okraje blatníkov by mali byť osadené 22-palcové kolesá z ľahkých zliatin s pneumatikami s rozmerom 285/40. Ploché dvere kufra a zapracované dve výfukové koncovky do zadného nárazníka vytvárajú čistú líniu zadnej časti automobilu.

Ku charakteristike interiéru patria taktiež čisté línie, ale hlavne leštený hliník, ktorý bol zapracovaný do celého interiéru. Podľa dostupných obrázkov je možné usúdiť, že v tomto aute môžu byť použité multimediálne jednotky, ktoré boli prezentované pri Golfe R Touch. Centrálny ovládací prvok je dotyková obrazovka v hornej časti prístrojovej dosky, vrátane druhej dotykovej obrazovky pre ovládanie klimatizácie. Sériová verzia modelu Cross Blue sa bude vyrábať v závode Volkswagen v meste Chattanooga, Tennessee, USA a bude predstavená na budúci rok.

Pokračujte na ďalší príspevok »