Fotogaléria:Tokio 2007: VW a Audi

Britský výrobca okruhových hračiek pripravil továreň na zábavu mimo spevnených ciest. Dvojmiestna bugina Ariel Nomad príde už budúci rok.


Prvé dve kresby naznačujú, že by sa vozidlo uživilo aj vo filme Mad Max. Šialené sú aj jeho parametre, o pohon sa stará 2,4 litrový štvorvalec VTEC s výkonom 149 kW (200 k) od Hondy s manuálnou šesťstupňovou prevodovkou, ktorá prenáša silu na zadné kolesá s mechanickým samosvorným diferenciálom.

Ako základ poslúžil rám z modelu Atom, ten je však doplnený o ochrannú klietku pre prípad prevrátenia, čo spôsobilo nárast hmotnosti na stále vynikajúcich 700 kg. Podvozok je prepracovaný, aby ustál aj bláznenie v teréne, má teda zvýšenú svetlú výšku, vysoký zdvih tlmičov a terénne pneumatiky.

Po januárovej premiére sa dostane Nomad k prvým majiteľom v polovici roka 2015, očakávaná základná cena je asi 30 000 libier.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!