Fotogaléria:Mercedes-Benz E63 AMG: Wild at heart

Cadillac sa rozhodol posunúť kategóriu rýchlych sedanov. Jeho kompresorový 6,2 l V8 s veľkým náskokom prekonáva európsku konkurenciu.


Výkon 477 kW, teda 648 koní, je medzi športovými sedanmi niečím neobvyklým. Pre porovnanie: BMW M5 má 412 kW (560 k), predchádzajúce CTS-V 415 kW (564 k) a Mercedes-Benz E 63 AMG S 430 kW (585 k), nič porovnateľne silného teda na cesty ešte nevyšlo.

Vysokému výkonu sekunduje aj extrémny krútiaci moment: 855 Nm. Pôsobivá je preto maximálna rýchlosť 320 km/h aj schopnosť zrýchliť z 0 na 96 km/h za 3,7 sekundy. Zadné kolesá sa roztáčajú cez osemstupňový automat, o možnosti manuálnej prevodovky, ktorú mohla mať minulá generácia, sa zatiaľ automobilka nezmieňuje.

Štandardom sú adaptívne tlmiče Magnetic Ride Control, samosvorný diferenciál a brzdy Brembo, vpredu s priemerom 390 mm. Výrazný vzhľad môže na želanie vylepšiť karbónový paket, na trati sa bude hodiť telemetrický systém Performance Data Recorder s 12,3 palcovým displejom. Svetová premiéra sa chystá na januárový autosalón v Detroite, do predaja v USA dorazí CTS-V v lete 2015. Príchod do Európy je potom už len otázkou času.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.