NEPREHLIADNITE: Na Moste SNP v Bratislave oficiálne znížili maximálnu povolenú rýchlosť! Dôvodom je zlý technický stav.

Na frekventovanej dopravnej tepne v Bratislave znížili maximálnu povolenú rýchlosť. Dokedy obmedzenia potrvajú?
Vydané  Text: 
Pred pár mesiacmi sme priniesli [informácie](https://www.autoviny.sk/novinky/123973/chysta-sa-zmena-maximalnej-povolenej-rychlosti-na-moste-snp-moze-za-to-jeho-zhorseny-technicky-stav?access_key=663b418191d40f0c118c30b18cabc961) o pripravovanej zmene maximálnej povolenej rýchlosti na dôležitom bratislavskom moste. Prehliadka Mostu SNP totiž odhalila na viacerých miestach porušenie priečnych zvarov. Frekventovaný dopravný úsek navyše v najbližších mesiacoch čakajú rekonštrukčné práce a tak sa magistrát hlavného mesta rozhodol konať. Výsledkom je zníženie maximálnej povolenej rýchlosti o 10 km/h. ### Zmena z 10. januára 2023 Ako uvádza portál [teraz.sk](https://www.teraz.sk/regiony/na-moste-snp-znizili-rychlost-ries/690211-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%253Bsearch), samotnú zmenu maximálnej povolenej rýchlosti potvrdilo aj predstavenstvo hlavného mesta, ktoré je zároveň správcom daného úseku, ale taktiež aj polícia. Hovorkyňa Bratislavy, Dagmar Schmucková, prezradila: „***Zníženie najvyššej dovolenej rýchlosti na Moste SNP zo 60 na 50 km/h** vstúpilo do platnosti od 10. januára. Pred vstupom na Most SNP z oboch strán bolo upravené dopravné značenie.*“

Národná diaľničná spoločnosť plánuje v tomto roku viaceré opravy mostov. Náklady odhaduje na milióny eur.

Rok 2023 sa bude z pohľadu Národnej diaľničnej spoločnosti niesť v duchu opráv existujúcich mostných konštrukcií. Kde všade sa treba pripraviť na obmedzenia?

Už v lete minulého roka pritom magistrát mesta uvažoval o znížení maximálnej povolenej rýchlosti na 50 km/h. **Vedenie mesta aktuálne podniká všetky kroky preto, aby došlo v dohľadnej dobe k oprave postihnutých miest**. Potrebné je ale predovšetkým určiť vhodný technologický postup. Schmucková zároveň dodáva, že jeho stanovenie bude závisieť od testov na skúšobnej vzorke. Čiastočne sa v tomto procese angažuje aj Katedra kovových a drevených konštrukcií Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity, ktorá je zároveň aj zhotoviteľom mimoriadnej prehliadky mosta. ### Dlhšia oprava **Na základe výsledkov skúšobných zvarov bude vyhotovené zadanie pripravovaného výberového konania na zhotoviteľa opravy**. Termín vyhlásenia v súčasnosti ešte nie je známy. Oprava by si však podľa magistrátu mala vyžiadať dlhší časový úsek, pričom sa nepredpokladá, že by malo ísť o záležitosť na jeden rok. Aktuálne má Bratislava vo svojej správe tri mosty ponad Dunaj. Na základe zmienenej mimoriadnej prehliadky bol za most v najhoršom technickom stave vyhodnotený práve Most SNP. Uspokojivé hodnotenie si odniesla ďalšia dôležitá bratislavská tepna, Most Apollo. Dôvodom má byť predovšetkým vyskytujúca sa korózia na niektorých oceľových častiach. Napokon najmladší z mostov v správe hlavného mesta, Starý most, si vyslúžil technické hodnotenie 2. stupňa, čo znamená veľmi dobrý.

V Bratislave sa už začala výroba nového Passatu aj Superbu! Kedy sa dostanú na trh?

Škoda Superb a Volkswagen Passat sa už vyrábajú. Ide zatiaľ len o predsériovú produkciu, ktorá aktuálne prebieha v Bratislave.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.