Renault Clio 1.2 TCe – R.S. Light

Renault Clio 1,2 TCe s paketom GT Line sľubuje ochutnávku modelov s označením Renaultsport v kombinácii s racionálnu pohonnou jednotkou.
Vydané  Text: 

Nebudeme si klamať, Renault Clio je najkrajší malý hatchback na trhu, ktorý si zamilujete pre jeho výzor. Obrovské predné svetlomety o veľkosti Šamorína v kombinácii so športovým bodykitom verzie GT Line pôsobia aj po rokoch ako magnet na pohľady okoloidúcich. My môžeme iba potvrdiť, že ak patríte medzi fanúšikov Clia R.S., no finančné možnosti vám to nedovolia, určite oceníte fakt, že si môžete dopriať aspoň estetiku vysnívaného modelu. Najmä ak vďaka veľkým 17-palcovým diskom kolies a veľkej koncovke výfuku je tento model na nerozoznanie od 147 kW (200 k) verzie.


Po novom si navyše môžete najsilnejší civilný benzínový motor skombinovať aj so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. A to poteší každého začínajúceho vodiča, ktorý si rád osvojí podraďovanie s medziplynom či jednoducho rozkoš zo zaradenia vhodného prevodového stupňa. Podiel na radosti z jazdy má aj vynikajúci podvozok, ktorý zo športového modelu R.S. prevzal tuhšie tlmiče i pružiny, pričom táto kombinácia neznamená stratu komfortu pri každodennej jazde. Skôr naopak. Aj s rozbitými bratislavskými cestami si Clio GT Line poradilo s prehľadom. To pravé orechové však prináša kombinácia kľukatých okresiek a vyšších otáčok motora. Tam si užijete akurátnu dávku výkonu motora. Na papieri sa 87 kW (120 k) motor modelu GT Line tvári pomerne slabo, na druhej strane si jeho prejav zamilujete. Najmä ak zážitok z jazdy neviažete na klišé kombináciu vysokého výkonu s imidžovým znakom na maske chladiča. Z nášho pohľadu je jedinou škodou fakt, že stabilizačný systém neviete deaktivovať. Vaša pravá ruka si ešte stále bude tykať s klasickou ručnou brzdou, takže o zábavu na zasneženej ceste by bolo postarané.


Interiér je atraktívny, kombinácia športového volantu so športovou hlavicou radiacej páky a modrým prešívaním venca volantu, manžety ručnej brzdy a prevodovej páky rozhodne potešia oko i prsty a dlane rúk. Jedine úzke športové sedadlá sa budú zdať niektorým objemnejším postavám príliš úzke. To je však jedinou výčitkou okrem ceny, ktorá sa v prípade testovaného vozidla vyšplhala až k hranici 15 000 eur.








Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.