Škoda už nebude predávať len autá! Spúšťa unikátny ekosystém, ktorý zmení náš pohľad na značku

Predajom auta sa to pre značku Škoda nekončí! Teraz prichádza na trh s jedinečným balíkom služieb, vďaka ktorému bude prechod na elektromobilitu skutočne bezstarostný.
Vydané  Text: 
Škoda si uvedomuje, že svet elektromobilov ešte stále nemusí byť každému známy. **Budúcim majiteľom preto pomôže nielen s výberom správneho modelu, ale aj s prípravou a zriadením domáceho nabíjania, bezproblémovým cestovaním do zahraničia či prípadným predajom použitého elektromobilu do ďalších rúk.** Pozreli sme sa na to, ako takýto proces vyzerá v skutočnosti. ### VITAJTE V SHOWROOME Príbeh sa začína v predajni značky Škoda. Tu si môžete vybrať a nakonfigurovať model, ktorý sa vám páči najviac. Vyskúšať si na vlastnej koži viete nielen jazdu v elektromobile, ale aj to, ako prebieha domáce nabíjanie prostredníctvom wallboxu Škoda iV. Predajca vám okrem toho **ponúkne všetky dôležité informácie, produkty a služby, ktoré súvisia s prechodom na elektrické vozidlo.**
### PRÍPRAVA Najlepšie miesto na nabíjanie elektromobilu sa nachádza u vás doma. Stačí každý večer po príchode z práce zapojiť auto do zásuvky a ráno vyraziť na cestu s plnou batériou. Ešte predtým, než zaparkujete vašu elektrickú Škodu do garáže, je však dôležité vykonať dôkladnú kontrolu siete vo vašom dome. Základnú kontrolu si môžete urobiť aj sami prostredníctvom pre-check návodu na stránke www. skoda-auto.sk. **Odbornú obhliadku poskytne Balík S za 136 € vrátane kontroly ističov a elektroinštalácie vo vašom dome, ktorá overí bezpečnosť pri nabíjaní.** Okrem toho technik posúdi možnosť inštalácie wallboxu na požadovanom mieste jej inštalácie. Ak bude váš dom pripravený, môžete uvažovať nad zaobstaraním a inštaláciou domácej nabíjačky – wallboxu Škoda iV už od 680 €
### INŠTALÁCIA WALLBOXU V prípade záujmu o domáce nabíjanie ponúka **Škoda svojim zákazníkom na výber tri druhy wallboxov s maximálnym nabíjacím výkonom až 11 kW.** Pri výbere jedného z nich môžete využiť sprievodnú službu profesionálnej inštalácie u vás doma, pričom technik sa postará nielen o správne zapojenie, ale aj o výklad týkajúci sa používania v domácnosti. Inštalácia wallboxu na vopred pripravené miesto a pripojenie zákazníkom vybraného wallboxu ŠKODA iV, spoločne s kontrolou elektroinštalácie Home Check a revíznou správou, ponúka Škoda formou balíka M už od 368 €.
### S KARTOU POWERPASS DO SVETA Ku každému balíku služieb alebo zakúpenému elektromobilu značky Škoda získavate roamingovú službu nabíjania – kartu Powerpass. Využiť ju môžete nielen na území Slovenska, ale aj pri ceste do zahraničia. S jedinou kartou a aplikáciou od Škody tak viete nabíjať vozidlo na viac ako 500 nabíjacích bodoch na Slovensku a na viac ako 177 000 nabíjacích bodoch v celej Európe. **Súčasťou siete sú nielen bežné verejné nabíjacie stanice, ale tiež rýchle nabíjačky vrátane siete IONITY. Stačí prísť k akejkoľvek partnerskej stanici, priložiť kartu a nabíjať za zvýhodnenú cenu.** Samotnú platbu na mieste riešiť nemusíte, raz mesačne vám príde súhrnné vyúčtovanie za všetky dobíjania v uplynulom mesiaci, uskutočnené doma i v zahraničí. Powerpass navyše prichádza aj vo forme mobilnej aplikácie s mapkou dostupných staníc a dôležitým prehľadom o čerpaní.
### OVERENIE STAVU BATÉRIE Pri predaji jazdeného elektromobilu Škoda vám predajca vystaví jedinečný certifikát o zdraví batérie. Ten je dostupný v papierovej aj digitálnej forme, pričom ho vďaka unikátnemu kódu a naviazaniu na VIN číslo automobilu nie je možné sfalšovať. **Majiteľovi vozidla to pri ďalšom predaji umožňuje garantovať nájazd, opotrebenie a predovšetkým zostatok kapacity akumulátora v čase vystavenia certifikátu.**




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!