Vybrali sme najlepšie autá pre rodinu! Tieto modely by rozhodne nemali chýbať na vašom zozname

Rodinné auto môže mať viacero podôb, no podstata zostáva rovnaká. Pozreli sme sa na rodinné alternatívy, ktoré ponúkajú nielen dostatok priestoru, ale tiež pohodlie a bezpečnosť pre každého člena rodiny.
Vydané  Text: 
####

Škoda Octavia Combi od 18 750 eur: Zástupca českej značky nemôže v tomto výbere chýbať. Octavia Combi patrí dlhodobo k najobľúbenejším rodinným autám na Slovensku z jasných dôvodov. Je dobre postavená, má obrovský batožinový priestor, inteligentné riešenia, dostatok miesta na zadných sedadlách a širokú ponuku pohonov či výbavy. Nehovoriac o tom, že keď deti odrastú a vy dostanete chuť zadovážiť si do garáže niečo zábavnejšie, **vďaka vysokej zostatkovej hodnote dostanete za jazdenú Octaviu aj po rokoch slušný balík peňazí.**

####

Hyundai i30 kombi od 14 690 eur: Nedávna modernizácia priniesla nielen atraktívnejší vzhľad, ale tiež modernejšie technológie. V porovnaní s Octaviou má Hyundai stále **v ponuke jednoduchý atmosférický benzínový štvorvalec 1.5i s nepriamym vstrekovaním,** ktorý poteší najmä starších alebo konzervatívnejších motoristov. Je výborný do mesta na krátke trasy, no zvládne aj príležitostné cesty na dovolenku po diaľnici. Pridajte si k tomu výbornú cenu, slušnú základnú výbavu a máte rodinné auto, ktorému ťažko niečo vyčítať.

####

Volkswagen Sharan/SEAT Alhambra od 32 890 eur: Pokiaľ hľadáte skutočne plnohodnotné sedemmiestne rodinné auto, modely Sharan a Alhambra nesmú chýbať na vašom zozname. **Napriek staršej koncepcii ponúkajú maximálny komfort pre každého v aute.** Stredný rad sedadiel navyše disponuje samostatne delenými a posuvnými sedadlami, množstvom odkladacích priestorov s praktickými stolčekmi či širokými posuvnými dverami pre jednoduché nastupovanie a montáž detských sedadiel. Podobnú úroveň komfortu pri sedemmiestnych SUV jednoducho nenájdete.

####

Citroën Berlingo/Peugeot Rifter/Opel Combo Life od 14 490 eur: Trojičky od koncernu PSA sa pokúsili reinkarnovať triedu MPV do podoby osobných dodávok. Praktická stavba karosérie umožnila konštruktérom vytvoriť na pomerne kompaktnom pôdoryse obrovský priestor pre celú rodinu a batožinu. V ponuke sú tieto modely k dispozícii v rôznych dĺžkach aj konfiguráciách, vrátane sedemmiestnej verzie. Síce neposkytujú luxus porovnateľný s vyššie menovaným Sharanom, no **bez problémov zvládnu úlohy pracovného auta.** Po vybratí zadných sedadiel dostanete prakticky plnohodnotnú malú dodávku. Ak teda hľadáte viacúčelové auto, koncern PSA ponúka riešenie.

####

Kia Sorento od 42 990 eur:

Mnohí považujú SUV za štýlovú náhradu klasických rodinných áut. Dôkazom môže byť aj Kia Sorento, ktorá dizajnom trafila do čierneho. Rovnako luxusne pôsobí aj interiér auta s pohodlným sedením v prvom a druhom rade sedadiel. **Veľké SUV však citeľne zaostávajú v treťom rade sedadiel,** kde sú sedadlá vhodné skôr pre útle postavy. Klasickú štvorčlennú rodinu však Sorento obslúži bez akýchkoľvek problémov a vďaka zvýšenej svetlej výške a pohonu všetkých štyroch môžete s ratolesťami zájsť napríklad na ryby.
####

Audi A6 Allroad od 66 580 eur:

Inzercia

Inzercia

Inzercia
Kategória zvýšených kombi spája to najlepšie z oboch svetov. Stále máte k dispozícii agilitu nízkeho auta s praktickými vlastnosťami kombi a istotu na cestách alebo v ľahkom teréne vďaka pohonu všetkých štyroch kolies. **Nehovoriac o tom, že také Audi A6 vo verzii Allroad vyzerá fantasticky!** Uspokojiť sa však budete musieť len s päťmiestnou konfiguráciou sedadiel.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »