Prvé SUV od Lamborghini nebol Urus. Rambo Lambo sa označovalo ešte ako SUT

Manuálna prevodovka, 444 koní a luxusný interiér so stereo rádiom. Aj toto charakterizovalo najbrutálnejšie Lamborghini všetkých čias.
Vydané  Text: 

Áno, bola to iná doba a áno, nejde o SUV-čka v podobe, v akej ich poznáme dnes. Lamborghini LM002 s prezývkou Rambo Lambo bolo vysoké, robustné, ťažké, priestranné, praktické v každom teréne a extrémne odolné. Jednalo sa o poctivý off-road, s ktorým sa súčasné SUV-čka nemôžu po stránke terénnych jazdných schopností porovnávať. Je však pravdou aj to, že taká Trieda G od Mercedesu bola vždy synonymom off-roadu aj napriek tomu, že sa medzičasom stala „estetickou leštenkou“ a aj technológie 4×4 v SUV-čkach prešli takým vývojom, že dnes dokážu zvládnuť kadečo. V prípade Rambo Lambo však bola odlišná bola nielen cieľová skupina, ale predovšetkým spôsob použitia. Automobil sa označoval aj ako **SUT**, teda „Sport Utility Truck“.

Lamborghini LM002 Rambo Lambo 1989 predaný za 175 500 USD(foto: RM Sotheby´s)


Lamborghini LM002 (1986-1993) bolo na prelome 80. a 90. rokov 20. storočia predchodcom, prípadne alternatívou ku klasickému a známejšiemu Hummeru H1 (1992-2006).

Konštrukčným základom pre civilný model sa stal LM001 z roku 1977, takzvaný Cheetah. Za sedem rokov výroby vzniklo iba 328 kusov LM002 a vraj niečocez 300 kusov je dodnes pojazdných. To nie je tak zlá bilancia, ak uvážime, že ide o 30-ročné autá a nepochybne sa s nimi nejazdilo v rukavičkách.

Lamborghini LM002 Rambo Lambo 1989 predaný za 175 500 USD(foto: RM Sotheby´s)


Rambo Lambo nachádzalo odbyt predovšetkým na Blízkom východe, kde ho vyhľadávali bohatí a nároční Arabi. Napriek primitívnemu dizajnu karosérie a zdanlivému purizmu bolo toto Lamborghini považované za luxusné a prémiové, oceňované boli jeho silné motory, technologické funkcie v interiéri a komfortné sedenie. Medzi vtedajšie technologické vychytávky sa zaraďovalo aj také stereo rádio! Na autosalóne v Bruseli v roku 1986 Lamborghini predviedlo toto vtedy nové vozidlo v okázalej forme, ktorá mala stavať do výrazného kontrastu vonkajší vzhľad s interiérom vozidla. Táto stratégia bola očividne rozumná, ocenili ju zákazníci, hoci v porovnaní s inými podobnými automobilmi sa LM002 nevyrábalo v tisícoch.

Lamborghini LM002 Rambo Lambo 1989 predaný za 175 500 USD(foto: RM Sotheby´s)


Pod kapotou Rambo Lambo pracoval šialený 12-valcový koncernový motor s objemom valcov 5,1 litra alebo 7,2. 331 kW (~444 koní) mohol vodič skrotiť pomocou manuálnej 5-stupňovej prevodovky. V roku 1988 vznikla špeciálna verzia Lamborghini LM002 Paris Dakar Rally, ktorá obsiahla motor s výkonom zvýšeným až na 600 konských síl. Palivová nádrž dosahovala objem až 290 litrov!

Naposledy sa Lamborghini LM002 Rambo Lambo dražilo v aukčnom dome RM Sotheby’s v januári 2015. Model z roku 1989 sa predalo za krásnych 170 500 amerických dolárov.






Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.