Fotogaléria:Volvo S40/V50, Volvo V70, Volvo XC90: Na dvoch frontoch

Kia predstavila koncepčnú štúdiu KX3, ktorá môže byť predobrazom Sportage.


Nový crossover vyzerá trochu ako zmenšený model Kia Sorento s prednou časťou kombinujúcu vplyvy Porsche Cayenne a Jeep Cherokee. Nárazníku dominuje úzka, matne chrómovaným rámom obklopená maska chladiča tvaru typického pre aktuálne modely značky Kia, združené svetlá sú údajne zostavené výhradne z LED. Rázvor náprav činí 2 590 mm, Kia KX3 je 4 260 mm dlhá, 1 765 mm široká a 1 630 mm vysoká a jej batožinový priestor v základnom usporiadaní pojme 400 dm3 nákladu.

Nevyhnutnou samozrejmosťou je zvýšená svetlá výška a ochranné obklady v spodnej časti prahov a nárazníkov. Pohon zaistí známy koncernový zážihový štvorvalec 1,6 l GDI s priamym vstrekovaním a prepĺňaním, na ktorý nadviaže sedemstupňová dvojspojková prevodovka prenášajúca krútiaci moment motora na kolesá oboch náprav. Výrobca zdôrazňuje rozsiahle použitie vysokopevných ocelí, ktoré majú novinke zaistiť pohodlné dosiahnutie piatich hviezd v nárazových testoch NCAP. Produkčná verzia konceptu Kia KX3 bude schádzať z výrobných liniek spoločnosti DYK (Dongfeng Yueda Kia).

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.