Scania má stovky objednávok na svoje elektrické nákladiaky. Jedna batéria má kapacitu ako desať elektromobilov

Spoločnosť Scania eviduje už viac ako 640 objednávok na svoje nové elektricky poháňané ťahače. Označuje ich ako „regionálne“ a poukazuje na to, že o elektrické vozidlá je záujem aj na tej časti trhu, ktorá preferuje naftové pohony a perspektívne sa hovorí o vodíkovom pohone – teda o elektrickom pohone, ktoré namiesto trakčného akumulátora využíva vodíkové palivové články. Scania… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Spoločnosť Scania eviduje už viac ako 640 objednávok na svoje nové elektricky poháňané ťahače. Označuje ich ako „regionálne“ a poukazuje na to, že o elektrické vozidlá je záujem aj na tej časti trhu, ktorá preferuje naftové pohony a perspektívne sa hovorí o vodíkovom pohone – teda o elektrickom pohone, ktoré namiesto trakčného akumulátora využíva vodíkové palivové články. Scania však ponúka batériové riešenie: Vozidlo má batérie s inštalovanou kapacitou 624 kWh a na jedno nabitie zvládne prejsť až 350 kilometrov s plným zaťažením. Pre porovnanie, mnohé elektrické osobné automobily sa predávajú s kapacitou batérie okolo 60 kWh, teda jedno nákladné vozidlo má batériu viac ako desať takýchto osobných elektromobilov. Pre elektrické vozidlá ako také a možnosť ich nasadenia v regionálnej prevádzke to znamená zásadnú zmenu. Dobíjací výkon dosahuje až 375 kW, čo znamená, že jedna hodina nabíjania zvýši dojazd približne o 270 až 300 km, uvádza tlačová správa. K dispozícii je tak ťahač 4 × 2 alebo podvozok 6 × 2 * 4 pre inštaláciu nadstavby. V ponuke budú lôžkové kabíny radu R a S a dve výkonové verzie: 40 s výkonom 400 kW a 45 so 450 kW. Výroba regionálneho čisto elektrického vozidla Scania začne v štvrtom štvrťroku tohto roka. Záujem o elektrické ťahače podľa Scanie poukazuje na výrazný príklon zákazníkov k bezemisným riešeniam.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!