OFICIÁLNE: Ženevský autosalón je späť! Kedy sa bude konať jeho 91. ročník?

Dobré správy! Ženevský autosalón sa po troch rokoch vracia v plnej sile!
Vydané  Text: 
Pandémia koronavírusu SARS-CoV-2, ktorá vypukla na konci roku 2019 dopomohla k zrušeniu alebo odloženiu viacerých svetových podujatí. Naprieč celým svetom sa prestalo koncertovať, vystavovať a sociálny život sa premiestnil do online priestoru. Teraz, keď sa všetko vracia do pôvodných koľají, je tu skvelá správa pre fanúšikov automobilového priemyslu. Ženevský autosalón je spať! ### Geneva International Motor Show 2023 Skvelé novinky potvrdili samotní organizátori svetového podujatia, ktoré sa každoročne na jar konalo v druhom najväčšom meste Švajčiarska. **Informácie o návrate najznámejšej motoristickej šou oznámili na svojom [oficiálnom profile na sociálnej sieti Facebook](https://www.facebook.com/GimsSwiss)**. V príspevku stojí: „*Uložte si termíny! S radosťou potvrdzujeme, že 91. ročník medzinárodného autosalónu v Ženeve je na programe v roku 2023! Od utorka 14. februára do nedele 19. februára 2023. Tešíme sa na vás všetkých počas tohto vzrušujúceho týždňa. Kto tam bude?*“ [Autosalón na brehu rieky Rhône a Ženevského jazera](https://www.gims.swiss) sa tak do programu vráti presne po troch rokoch. **Posledné ročníky museli byť kvôli pandémii odložené, aj keď spočiatku to pre sezónu 2020 vyzeralo pomerne dobre**. Február 2023 bude teda patriť jednej z najvýznamnejších udalostí z pohľadu automobilizmu za posledné roky. ### Bohatá história **Ženevský autosalón sa po prvýkrát uskutočnil od 27. apríla do 5. mája 1905**. Podujatie si okamžite získalo množstvo fanúšikov a už v tej dobe ho navštívilo viac ako 17-tisíc ľudí. Posledné roky pred vypuknutím pandémie si výstavné dosky prišlo pozrieť niekoľko stoviek tisíc návštevníkov a to aj napriek tomu, že niektoré automobilky sa postupne z autosalónu odhlasovali.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!