Tesla zvoláva takmer pol milióna vozidiel. Dôvodom je maličkosť, ktorá môže spôsobiť obrovské problémy

Tesla má po nedávnom výpadku serverov, pri ktorých sa nevedeli do áut dostať tisícky ľudí ďalší problém. Kvôli chybe, ktorá sa týka jej sedanov, musí v najbližšom období do servisu zvolať takmer pol milióna vozidiel. Ide pritom o banálnu chybu, ktorá však môže počas jazdy narobiť obrovské problémy.
Vydané  Text: 
### Zadná kamera s pretrhnutým káblom Zvolávacia akcia sa konkrétne týka 356 309 kusov Modelu 3, ktorý bol v produkcii medzi rokmi 2017 až 2020. Chybným komponentom má byť zadná kamera, ktorá môže mať poškodenú kabeláž v dôsledku otvárania a zatvárania veka batožinového priestoru. Samotná kamera by však takým problémom nebola. Omnoho závažnejší je fakt, že auto zbiera počas jazdy dáta aj z tohto senzoru a tým pádom môže dôjsť k problémom pri cúvaní.
Tesla Model 3 (2018)
Problémom sa už zaoberá Nationa Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), ktorá urguje majiteľov, aby čo najskôr problém vyriešili. Okrem Modelu 3 má však problém aj Model S, ktorého naopak trápi predný batožinový priestor. Konkrétne ide o jeho veko, ktoré sa v dôsledku nesprávne fungujúceho zámku môže za určitých okolností otvoriť počas jazdy. ### Zlý zámok môže mať takmer 120 tisíc Modelov S To by samozrejme mohlo mať aj fatálne následky. Postihnutých je konkrétne 119 009 kusov Modelu S. Tesla si momentálne podľa NHTSA nie je vedomá žiadnych dopravných nehôd, ktoré by mohli byť spôsobené týmto problémom. Preto je výmena zámku predného batožinového priestoru prevenciou.
Okrem problémov s kamerami a zámkami je Tesla vyšetrovaná aj kvôli omnoho závažnejšiemu problému. NHTSA ju preveruje kvôli možnosti hrania počítačových hier na hlavnom displeji infotainmentu počas šoférovania. Takéto správanie sa si už v minulosti vyžiadalo viacero obetí. Avšak na vine nie je automobilka ale ľudský faktor. Tesla sa voči vyšetrovaniu NHTSA ohradila tým, že možnosť hrania hier počas jazdy zakáže.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.