Rafael Nadal sa pustil do elektromobility hneď po tom, čo začal propagovať elektrickú Kiu EV6

Tenista Rafael Nadal je ambasádorom značky Kia, ktorá momentálne vo veľkom propaguje svoj elektromobil EV6. Od Nadala očakáva, že zvýši záujem verejnosti o tento pohon automobilov.
Vydané  Text: 
* **Spoločnosť Kia uvádza nový crossover EV6 a s podporou globálneho ambasádora značky Kia Rafaela Nadala posilňuje elektrifikovanú mobilitu**. * **Nadal vyjadril podporu elektromobilite na slávnostnom odovzdaní vozidla vo svojom rodnom meste Manacor, kde dostal upravený model EV6**. * **Nový plne elektrický model Kia EV6 stelesňuje nový slogan značky „Movement that inspires“ („Pohyb, ktorý inšpiruje“) a slúži ako symbol udržateľnej mobility**. * **Spoločné vyhlásenie sa uskutočnilo na tenisovom kurte v Akadémii Rafaela Nadala, pričom ako zdroj energie slúžil model EV6 prostredníctvom funkcie V2L (vehicle-to-load)**. Legendárny tenista Rafael Nadal na slávnostnom odovzdaní v **Akadémii Rafaela Nadala** vo svojom rodnom meste Manacor na španielskej Malorke vyjadril záväzok podporovať ekologickú mobilitu a viac využívať prvý špecializovaný elektromobil Kia – nový crossover EV6. Na podujatí Nadal dostal upravený model EV6 GT-Line ako názornú ukážku spoločnej vízie dvoch dlhoročných partnerov, ktorých cieľom je vytvoriť lepší svet a inšpirovať novú generáciu vodičov, aby prijali elektrickú mobilitu. Ceremoniál nasledoval po európskom uvedení crossovera EV6 a slúžil na zdôraznenie nového sloganu značky Kia „Movement that inspires“ („Pohyb, ktorý inšpiruje“).
Nadal sa zaviazal aktívne využívať crossover EV6 pri súkromných jazdách na Malorke, ako aj na veľkých tenisových turnajoch, napríklad Australian Open 2022. Okrem toho **vyjadril svoj zámer vymeniť do roku 2022 všetky vozidlá používané v Akadémii Rafaela Nadala a Nadácii Rafaela Nadala za elektrické vozidlá**!
„*Moja práca si pochopiteľne vyžaduje veľa cestovania a môj životný štýl nie je úplne udržateľný. Ale odhodlal som sa vykonať určité nevyhnutné zmeny, počnúc osobným používaním crossovera EV6 na Malorke aj inde*,“ povedal Nadal na podujatí. „*Mám šťastie, že ma podporuje spoločnosť Kia a dostal som nový model EV6, takže budem môcť naplniť svoj záväzok. Chcel by som povzbudiť aj ostatných, aby sa ku mne pridali a takéto vozidlá používali všade, kde je to možné*.“ Ceremoniál prebiehal na tenisovom kurte nazvanom „**kurt EV6**“, pretože osvetľovací systém bol napájaný elektrickou energiou z upraveného modelu EV6 GT-Line. Prvý špecializovaný elektrifikovaný crossover značky Kia sa môže pochváliť pokročilou funkciou V2L (vehicle-to-load) a dokáže slúžiť ako prenosný, samostatný zdroj energie.
„V spoločnosti Kia pevne veríme v našu víziu, že pohyb predstavuje inšpiráciu pre nápady. EV6 je model, ktorý stelesňuje nové smerovanie našej značky. Je nám cťou, že **Rafa patrí do nášho tímu a posledných 15 rokov je globálnym ambasádorom značky**,“ povedal Artur Martins, viceprezident a vedúci globálnej divízie spoločnosti Kia pre značku a zákaznícke skúsenosti. „Nepatrí len medzi najväčších športovcov histórie, ale je aj symbolom inšpirácie, pretože sa prostredníctvom svojich rôznorodých sociálnych aktivít neustále snaží pozitívne pôsobiť vo svete.“ Po uvedení na trh má crossover EV6 zohrať kľúčovú úlohu v novej vízii spoločnosti Kia, ktorou je ponúkať prístupné, udržateľné a inovatívne riešenia mobility pre ľudí na celom svete. Predstavuje priekopnícke riešenie pre budúcnosť elektrifikovanej mobility a jeho cieľom je pozdvihnúť priemyselný štandard v čase, keď automobilový svet vo všeobecnosti rýchlo prechádza k úplnej elektrifikácii. Funkcia V2L (vehicle-to-load), ktorá sa predviedla na kurte EV6 v Akadémii Rafaela Nadala, dokáže dodávať elektrickú energiu s výkonom až 3,6 kW, takže model EV6 možno používať ako praktický, prenosný zdroj energie pri voľnočasových a iných každodenných aktivitách.








Pokračujte na ďalší príspevok »