7-miestny Tiguan Allspace má slovenský cenník, zverejňujeme ceny aj výbavy

Očakávaný predĺžený VW Tiguan sa rázvorom približuje k veľkému Touaregu, stojí však podstatne menej.
Vydané  Text: 
Keď na jeseň minulého roka značka Volkswagen prišla s faceliftom svojho najpredávanejšieho SUV Tiguan, automaticky sme počítali, že veľmi skoro sa modernizácie dočká aj verzia Allspace. Napokon to trvalo niekoľko mesiacov, no čakanie sa skončilo v máji. Nový Volkswagen Tiguan Allspace je 7-miestne SUV stredných rozmerov, ktorá má v porovnaní s východiskovým modelom dlhší rázvor a teda väčší vnútorný priestor. V batožinovom priestore sú dve vyklápateľné sedadlá navyše určené skôr pre deti a tínedžerov, v krajnom prípade sa sem ale zmesia aj dvaja dospelí primeranej telesnej konštitúcie. Už keď som v roku 2018 testoval Tiguan Allspace, konštatoval som, že platforma MQB je asi to najlepšie, čo mohol Volkswagen vyvinúť. Umožnila vznik Tiguanu v 7-miestnom vyhotovení Allspace, ktorý je nepochybne tým najpraktickejším v celej svojej vtedajšej histórii. Odvtedy prešli tri roky a naďalej sa domnievam, že práve Tiguan v tomto vyhotovení patí k najpraktickejším SUV svojej kategórie a triedy. Volkswagen Tiguan v predĺženej verzii sa od toho tradičného líši už na prvý pohľad. Celková dĺžka dosahuje 4 723 mm, predĺžený rázvor (+110 mm) sa už pomaly doťahuje na Touareg, avšak predpokladane s podstatne nižšou cenou. Stredné SUV tak opäť dospelo, vyspelo a stalo sa reálnou alternatívou k ešte väčším SUV.
Batožinový priestor disponuje kapacitou **700 litrov v päťmiestnej konfigurácii**, v sedemmiestnej je to **menej ako 300 litrov**. Keď sa sklopia sedadlá v druhom aj treťom rade, sprístupní sa nákladný priestor s kapacitou 1 755 litrov. Pre porovnanie, verzia s predĺženým rázvorom bez dodatočných dvoch sedadiel ponúka až 1 920 litrov. Mimoriadne **praktické je sklopenie vonkajších sedadiel jediným pohybom**, aby ste vytvorili priestor pre dlhé predmety. Okrem toho stačí urobiť jemný pohyb nohou pod zadným nárazníkom a dvere batožinového priestoru s elektrickým ovládaním sa samy otvoria pomocou voliteľnej funkcie „Easy Open & Close“, pripomína Volkswagen vo svojich oficiálnych materiáloch.
### Ceny, motorizácie a dostupnosť Dnešným včerajším dňom importér značky Volkswagen pre slovenský trh zverejnil kompletný **cenník nového VW TIGUAN ALLSPACE**. Tiguan Allspace sa predáva v stupňoch výbavy LIFE (od 30 990 eur), ELEGANCE (od 36 060 eur) a R-LINE (od 35 490 eur). K dispozícii sú pohony s benzínovými motormi **1.5 TSI EVO** (110 kW) a **2.0 TSI** (140 a 180 kW), aj naftové **2.0 TDI** (110 a 147 kW). Až na najnižšiu verziu LIFE 1.5 TSI EVO 110 kW sú všetky ostatné pohony v predaji so 7-stupňovou automatickou prevodovkou DSG, pričom k motorom 2.0 TSI a 2.0 TDI možno získať aj **pohon všetkých štyroch kolies 4MOTION**. [V konfigurátore](https://konfigurator.vw.sk/cc-sk/sk_SK_VW19/V/equipment/108/BJ24UT12/0Q0Q/FY/PG4/@?GrossNetSwitch=GROSS&variant=Elegance) je potom ako **poplatok za dve samostatné sedadlá v treťom rade** uvedená suma 680 eur. Cenník nového Tiguan Allspace aj s kompletným výpisom položiek jednotlivých výbav prikladáme ako PDF (alebo ho môžete stiahnuť tu):

Test Volkswagen Tiguan Allspace 2.0 TDI: Prekonáva sám seba

Platforma MQB je asi to najlepšie, čo mohol Volkswagen vyvinúť. Umožnila vznik Tiguanu v 7-miestnom vyhotovení Allspace, ktorý je nepochybne tým najpraktickejším v celej svojej desaťročnej histórii.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »