▸Nový LEXUS NX na Slovensku: Premiéry sa môžete zúčastniť aj vy osobne

Lexus na Slovensku spúšťa oficiálny predpredaj novej generácie modelu Lexus NX. Pri tejto príležitosti budú mať zákazníci možnosť pozrieť si spomínaný model u autorizovaných partnerov značky Lexus ako v Bratislave, tak aj v Žiline. Model bude k dispozícii pre záujemcov už túto stredu 28. júla počas celého dňa.
Vydané  Text: 
Úplne nový model NX otvára novú kapitolu spoločnosti Lexus a ohlasuje nové smerovanie v oblasti dizajnu exteriéru aj interiéru, príchod nových pohonných sústav vrátane prvého plug-in hybridu či vylepšenia dynamiky, ktoré prinášajú obohacujúcejší zážitok z jazdy. Vďaka novým pokročilým systémom pohonu od spoločnosti Lexus – plug-in hybrid, ako aj hybrid bez nutnosti dobíjania – je model NX úspornejší a šetrnejší k životnému prostrediu než modely SUV strednej triedy so zážihovým alebo vznetovým motorom. Hybrid Lexus bez nutnosti dobíjania, ktorý je výsledkom vyše 15-ročných priekopníckych skúseností v oblasti elektrifikácie, poskytuje modelu NX 350h vyšší výkon a lepšiu akceleráciu, no zároveň aj najnižšiu spotrebu a emisie. ### Aj ako plug-in hybrid Ponuku vozidiel s elektrifikovaným pohonom rozširuje prevratný model NX 450h+, ktorý definuje nový štandard pre plug-in hybridy. Pôsobivý je nielen vďaka svojmu dojazdu na akumulátor, výkonu a rýchlej akcelerácii, ale aj vďaka prvotriednej hospodárnosti v hybridnom režime. Objem batožinového priestoru, ako aj palivovej nádrže pritom zostáva rovnako veľký ako v prípade hybridnej motorizácie. NX 450h+ prejde v čisto elektrickom režime viac ako 64 kilometrov, a to až do rýchlosti 135 km/h.

NOVÝ LEXUS NX má aj s 2,5-litrovým motorom spotrebu len 3 l/100 km! Má ísť o najsilnejší plug-in hybrid vo svojej triede

Najnovší NX 450h+ je nielen vrcholový model série NX, ale aj prvým plug-in hybridom značky Lexus. Rozhodne stojí za pozornosť všetkých priaznivcov prémiových áut.

### Cena a dostupnosť Príchod prvých vozidiel zákazníkom sa očakáva koncom tohto roka. Automobilka pritom predstaví predpredajné ceny s možnosťou objednávania vozidiel tento týždeň 28. júla. Konkrétnu [cenovú ponuku](https://www.lexus.sk/retailers/), ako aj viac informácií o modeli môžu zákazníci získať od autorizovaných partnerov značky Lexus. V prípade záujmu môžete zažiť premiéru novej generácie LEXUS NX aj vy- uskutoční sa dňa 28.7.2021 od 8,00 do 18,00 hod v showroome LEXUS BRATISLAVA a od 9,00 do 17,00 hod v showroome LEXUS ŽILINA. [GALLERY id=31586]

Pri neustálom vylepšovaní motorov je nevyhnutné inovovať aj palivá

Ako vo všetkých technologických odvetviach, aj v oblasti palív pre spaľovacie motory prebieha neustály vývoj. Špecialisti zo spoločnosti OMV v spolupráci s poprednými výrobcami áut, výskumnými centrami a univerzitami neustále pracujú na inováciách.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia








Pokračujte na ďalší príspevok »