Tesla sa úplne zbláznila! Modernizovaný Model S má volant ako z Knight Ridera a dojazd cez 800 kilometrov

Americká Tesla **plánuje súčasnú generáciu Modelu S držať pri živote** ešte niekoľko rokov. Dokazuje to aj najnovší hĺbkový facelift, ktorý kompletne zmenil interiér a pridáva neuveriteľné technologické vychytávky. Vo vnútri nájdeme úplne novú palubnú dosku a kvalitnejšie materiály. **Úplne každému však udrie do oka nový volant,** ktorý kompletne zmenil tvar a vyzerá skôr ako letecký knipel (yoke). Fanúšikom akčných seriálov… Prečítať celé
Vydané  Text: 

Americká Tesla **plánuje súčasnú generáciu Modelu S držať pri živote** ešte niekoľko rokov. Dokazuje to aj najnovší hĺbkový facelift, ktorý kompletne zmenil interiér a pridáva neuveriteľné technologické vychytávky. Vo vnútri nájdeme úplne novú palubnú dosku a kvalitnejšie materiály. **Úplne každému však udrie do oka nový volant,** ktorý kompletne zmenil tvar a vyzerá skôr ako letecký knipel (yoke). Fanúšikom akčných seriálov z osemdesiatych rokov môže toto riešenie pripomínať tiež legendárneho KITTa zo seriálu Knight Rider. Momentálne si však prácu s takýmto volantom nevieme predstaviť a považujeme ho skôr za dôkaz, že automobilka v blízkej budúcnosti nepočíta s vodičovými častými zásahmi do riadenia. Onedlho bude mať väčšinu cesty v rukách autonómny systém, nový volant tak reprezentuje len akúsi poistku pre prípad núdze. Ďalšia zmena sa týka displejov. Centrálna obrazovka je po novom orientovaná na šírku ako v Tesle Model 3, v prípade faceliftovanej novinky však musíme pochváliť zakomponovanie displeja tak, aby zbytočne nevytŕčal nad palubnú dosku. **Páči sa nám tiež zachovanie informačného displeja v klasickej kaplnke prístrojov,** najdôležitejšie údaje o jazde tak bude mať vodič vždy pred sebou. Vlastnú obrazovku dostali aj cestujúci vzadu, kde budú môcť počas dlhej cesty pozerať filmy alebo hrať obľúbené videohry (údajne aj Cyberpunk 2077).
Oveľa zaujímavejšie sú však technické údaje týkajúce sa dojazdu elektrického sedanu. Už základná verzia Long Range má poskytnúť dojazd až 663 kilometrov a zrýchlenie z 0-100 km/h za 3,2 sekundy. V prípade rýchlejších verzií Plaid dokonca podlezie hranicu 2,1 sekundy. Vrcholná trojmotorová **verzia Plaid+ by vďaka prepracovaným batériám mala na jedno nabitie zvládnuť až 840 kilometrov dlhú cestu.** Detailné technické informácie poskytne výrobca už v najbližších dňoch, rovnako **zvedaví sme potom na overenie deklarovaných údajov v reálnej premávke.** Novinka by mala čoskoro štartovať s cenou tesne pod 90 000 €, za najvýkonnejšie verzie s dojazdom cez 800 kilometrov si Tesla opýta približne 140 000 €.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.