Nová Kia Optima a Sorento dostali ocenenie za špičkový dizajn. Koľko stoja na Slovensku?

Ďalší priaznivý bod k marketingovému ťaženiu automobilky, ktorá vyrába niektoré modely aj na Slovensku.
Vydané  Text: 
Aj vy ste zacítili trpké sklamanie, keď ste zistili, že nová Kia Optima sa už na Slovensku nebude predávať? Myslíme tým Optimu, ktorá sa na iných troch predáva pod názvom K5 a v novej generácii prinesla nápadne futuristický vzhľad predných partií a elegantné vyhotovenie profilu a zadných častí. Táto [Kia Optima (K5)](http://autoviny.sk/obsah/znacka/kia-optima) spoločne s aktuálnou generáciou 5- a 7-miestneho SUV Kia Sorento dostali ocenenie za svoje vzhľady od GOOD DESIGN Awards. V minulosti sa držiteľmi tohto ocenenia stali modely tiež od Kie – Soul a Telluride.

Nová Kia Optima prekonala očakávania: kľúčové informácie o horúcej novinke

Od novej generácie vozidiel Kia Optima, ktoré sa na juhokórejskom trhu predávajú ako model K5, sa očakávalo veľmi veľa. Aj napriek tomu sú všetci milo prekvapení smerom, ktorým sa Kia vydala.

GOOD DESIGN Awards je jedným z najstarších ocenení udeľovaných na svete – tento rok inštitúcia oslavuje už 70 rokov existencie a pre značku Kia boli najnovšie vyhlásenia výsledkov veľmi úspešné. Modely [Sorento](http://autoviny.sk/obsah/znacka/kia-sorento) a [K5](http://autoviny.sk/obsah/znacka/kia-optima) sú si vzájomne celkom odlišné, spája ich však jeden výrobca a jeden dizajnérsky manuál. V čase, keď je trendové unifikovať jednotlivé modely v celom modelovom portfóliu, sa Kia uberá odlišnou cestou, a to cestou individualizácie každého modelu. Preto sú aj modely jednej rodiny už na prvý pohľad odlišné, napríklad Ceed, XCeed a ProCeed. Vlastný dizajn majú tiež esúvečka [Soul](http://autoviny.sk/obsah/znacka/kia-soul), [Sportage](http://autoviny.sk/obsah/znacka/kia-sportage), Niro, [Sorento](http://autoviny.sk/obsah/znacka/kia-sorento) či v zahraničí mimoriadne populárne modely [Seltos](http://autoviny.sk/obsah/znacka/kia-seltos) a [Telluride](http://autoviny.sk/obsah/znacka/kia-telluride).
Ako sme uviedli vyššie, nová Kia K5 (Optima) sa už na Slovensku nepredáva, ale nedodávna sa dali jej dopredajové kusy zadovážiť ako sedan a kombi, a to aj vrátane verzie s elektrifikovaným pohonom. Aktuálne sa dajú tieto vozidlá zadovážiť ako spoľahlivé jazdenky. Nová Kia Sorento už brázdi slovenské cesty a v priebehu niekoľkých dní zverejníme jej veľký redakčný test. Jej slovenským cenám sme sa venovali v samostatnom príspevku, v ktorom nájdete aj komplentné technické údaje a tiež položky jednotlivých stupňov výbavy:

Nová obrovská Kia Sorento stojí iba 42 990 €! Pozrite sa, čo dostanete v cene (priložený cenník)

Slovenský importér značky Kia zverejnil cenník svojho najväčšieho domáceho SUV Sorento. Ceny sú nastavené veľmi dobre, ak na misky váh naložíme všetku ponúkanú výbavu.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!