Obrovská zmena! Honda Civic sa zásadne mení, pripomína nemeckú prémiovú konkurenciu!

„Auto nie je spotrebná elektronika!“ Odhaľte s nami prvé fotografie novej generácie legendy menom Honda Civic.
Vydané  Text: 
Nová Honda Civic sa zmení natoľko, že bude pripomínať nemeckých konkurentov z prémiového segmentu, do ktorého súčasný Civic síce nezasahuje, no s významnými inováciami interiéru, techniky a vonkajšieho vzhľadu by mal šancu osloviť aj nadpriemerne náročných motoristov. Japonská automobilka Honda ukázala svetu prototyp nového Civicu, podľa všetkého sa pritom jedná o verný obraz produkčného modelu. Prototyp totiž neobsahuje žiadne dizajnérske úlety, ktoré by komplikovali jeho výrobu. V porovnaní s aktuálnou generáciou Civicu pôsobí menej agresívne, viac vyvážene, športovo a pritom stále elegantne. Automobilový dizajn predáva dnes a robil to vždy, nájsť správny pomer medzi športovým a elegantným charakterom je teda mimoriadne prospešné. Novinka pritom vychádza z dizajnových princípov [Accordu 2017](https://www.autoviny.sk/novinky/117080/honda-ukazala-novy-accord-vyzera-uchvatne-bude-uz-aj-pre-slovensky-trh), ktorý sa už u nás nepredáva. Zatiaľ čo Civic ôsmej generácie vyvolal pomerne rozporuplné reakcie verejnosti a osvojil si karosárske vyhotovenie hatchback s priam futuristickým vzhľadom predných partií, v deviatej generácii od tohto futurizmu trocha poľavil. Na zahraničných troch sa predával aj ako sedan, v USA aj ako EX coupe, pričom v desiatej generácii sa karosárske vyhotovenia stali ešte neprehľadnejšími – Civic sa začal predávať aj ako sedan, ako hatchback, aj ako kupé, no pre nezainteresovaného pozorovateľa sa jednalo o takmer identické vozidlá. V skutočnosti bol hatchback v porovnaní so sedanom kratší o 133 milimetrov. Z priblíženiu sa k dizajnu typickému skôr pre európske automobily môže Honda ťažiť, okrem zovňajšku záujem spraviť Civic konzervatívnejším nachádzame aj v interiéri. Zverejnená skica odhaľuje čisté tvary palubovky s multimediálnym displejom v štýle tabletu s prístrojový panel odhaľuje klasické európske vyhotovenie otáčkomera a tachometra. Dizajn interiéru dosť nápadne pripomína ten, ktorý sme našli v elektromobile Honda E:

Prvá jazda s Honda E: Toto je nová legenda

Technologicky nabitý elektromobil nás nesmierne oslovil pre svoje jazdné vlastnosti.

*Nižšie prikladáme pôvodný článok k novej Honde Civic:* ## Nová Honda Civic prinesie výraznú zmenu Civic bol niekoľko posledných generácií automobilovým rebelom. Automobilka totiž zanovito experimentovala s expresívnym dizajnom. Niekedy úspešnejšie, inokedy bol výsledok skôr rozpačitý. A tento postup bolo cítiť nielen na dizajne karosérie ale aj v kabíne. Čas však ukázal, že Honda oslovuje skôr klientelu, ktorá si na dizajnové úlety príliš nepotrpí. A tak tu máme Hondu Civic jedenástej generácie. Iste, automobilka tvrdí, že auto na fotkách je iba prototyp. Keď sa však na fotky pozriete detailnejšie je vám jasné, že až na pár nepodstatných detailov sa dívate na auto, ktoré bude o pár mesiacov oslavovať výstavnú premiéru. ### Športovo-elegantný Po extravagancii prichádzajú v Honde na chuť dizajnu, ktorý sa má šancu páčiť podstatne väčšej skupine zákazníkov. Nový dizajn karosérie sprostredkuje športovú DNA automobilky aj bez dramatických línií. Celkovo vyvážený dizajn karosérie doplnený výraznou prednou maskou s modernými reflektormi posúvajú Civic na hranicu medzi mainstreamom a prémiou. Podobný posun cítiť aj v stvárnení interiéru. Pracovisko vodiča je usporiadané prehľadne a čo je ešte lepšou správou, v Honde pokračujú vo filozofii, že **auto nie je spotrebná elektronika**. A tak aj Civic dostane hneď niekoľko klasických ovládačov. Doba dotyková je tak v Honde minulosťou. ### Technika zatiaľ neznámou Automobilka je podľa očakávania na technické informácie zatiaľ skúpa, tie si necháva až na oficiálnu premiéru. Už dnes však vieme, že v pláne sú dve verzie karosérie – **štvordverový sedan** a **klasický päťdverový hatchback**. Druhou zásadnou správou je to, že napriek brutálnemu boju proti emisiám bude aj verzia TypeR. O technike pod prednou kapotou zatiaľ automobilka mlčí. Nevedno teda, či a aké motory pre nový Civic ponúkne. O hybridoch niet zatiaľ tiež ani zmienky, prekvapením by však skôr bolo, ak by Civic hybridnú techniku nedostal. S čím však zákazníci môžu počítať, je **bohatá zostava prvkov aktívnej a pasívnej bezpečnosti Honda Sensing**. Ak sa vám nová Honda Civic páči, na oficiálne informácie nebudete čakať dlho. Oficiálna premiéra je naplánovaná na prvý štvrťrok 2021. # Honda Civic XI.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!