Naša budúcnosť je elektrická: Elektrické doplnky Webasto

Elektrifikácia automobilov neznamená iba to, že spaľovacie motory nahradia či doplnia elektromotory. Možností, ako využiť elektrickú energiu vo vozidlách, je oveľa viac. Mnoho z riešení poskytuje priamo spoločnosť Webasto.
Vydané  Text: 
Značka [Webasto](https://www.webasto-comfort.com/sk-sk/) sa spája predovšetkým s nezávislým vykurovaním automobilov, ktoré pomáha najmä v zime, aby ste nemuseli z auta odstraňovať sneh a ľad. Ich záber je však oveľa širší a ponúkajú produkty pre viacero druhov automobilov. Možnosti a potreby, ktoré dokážu vyriešiť, azda až prevyšujú predstavivosť bežného motoristu. Medzi ich klientov preto patria aj majitelia dodávok, karavanov, dopravných služieb či sanitiek. ### Spoľahlivé nabíjanie
Záujem o elektrické vozidlá sa spája aj s otázkou, ako a kde budú motoristi nabíjať. V tomto smere má Webasto riešenie v podobe vysoko výkonných inteligentných nabíjacích staníc. Spolu s nimi zabezpečuje aj ich profesionálnu montáž, komplexné služby a digitálnu konektivitu, aby mali užívatelia presný prehľad o tom, v akom štádiu je práve nabíjanie či koľko chýba do plného nabitia batérií. Vďaka týmto produktom je nabíjanie rýchle, jednoduché a efektívne ### Správna teplota
Požiadavky na teplotu vo vozidle? Inak to vidí vodič a cestujúci, ktorí by mali najradšej okolo dvadsať stupňov, iné potreby však má prepravovaný náklad. Kvety, potraviny, liečivá. Dosiahnutie a najmä následné udržiavanie potrebnej teploty je náročný proces, no zariadenia od spoločnosti Webasto si s týmito úlohami dokážu poradiť. Ich riešenia sa dajú zabudovať aj do ľahkých úžitkových vozidiel, ktoré jazdia denne a zabezpečujú spoľahlivú distribúciu tovarov citlivých na teplotu bez ohľadu na poveternostné podmienky. ### Zdravie nadovšetko Na jednej strane dokonalá teplota, na strane druhej ochrana zdravia. Najmä tých, ktorí každý deň bojujú s chorobami a najmä Elektrifikácia automobilov neznamená iba to, že spaľovacie motory nahradia či doplnia elektromotory. Možností, ako využiť elektrickú energiu vo vozidlách, je oveľa viac. Mnoho z riešení poskytuje priamo spoločnosť Webasto. teraz mimoriadne aktuálnym koronavírusom. Reč je o lekároch a zdravotníkoch v sanitkách. Práve tí potrebujú, aby vzduch v ich okolí bol čo najčistejší. To dokážu zabezpečiť špeciálne HEPA filtre. Spoločnosť Webasto vyvinula ich mimoriadne účinnú verziu schopnú zachytiť 99,995 percenta všetkých nebezpečných kontaminantov. Vďaka svojej vysokej účinnosti spĺňajú predpisy európskej smernice CE 47/2007 o zdravotníckych pomôckach a zároveň aj pravidlá organizácií WHO/CDC/ECDC pre filtráciu vzduchu.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!