Kia Sportage Coupé (ProSportage)

Svetu nových automobilov vládnu vozidlá kategórií SUV a crossover a zdá sa, že veľký potenciál má vyhotovenie SUV-kupé. Tieto vozidlá spájajú praktické stránky esúvečiek s estetickou hodnotou kupé. Mnohí by síce protestovali, že originálne kupé sú predsa malé autá s dvomi dverami, ale dnes už môže byť kupé prakticky čokoľvek. Zaužívané stereotypy sú prekonané. Značka Kia má vo svojom… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Svetu nových automobilov vládnu vozidlá kategórií SUV a crossover a zdá sa, že veľký potenciál má vyhotovenie SUV-kupé. Tieto vozidlá spájajú praktické stránky esúvečiek s estetickou hodnotou kupé. Mnohí by síce protestovali, že originálne kupé sú predsa malé autá s dvomi dverami, ale dnes už môže byť kupé prakticky čokoľvek. Zaužívané stereotypy sú prekonané. Značka Kia má vo svojom súčasnom portfóliu dve vozidlá, ktoré vytŕčajú z radu ostatných modelov: Stinger a ProCeed. Prvý je liftback, druhý shooting brake, teda akési kombi so športovým charakterom. Našiel by sa priestor pre netradičný karosársky variant stredne veľkého SUV KIA Sportage? Je to možné, hoci zatiaľ nepotvrdené.
Vizualizáciu eventuálnej budúcnosti modelu Sportage nám opäť priniesol portál kolesa.ru, ktorého grafik sa rozhodol premeniť konvenčné SUV na atraktívne štvordverové kupé. Na vizualizácii sa predná časť vôbec nezmenila, zásadné veci sa odohrávajú vzadu, kde strecha v mieste zadných sedadiel začína klesať. Veko kufra má za oknom výraznejšiu odtrhovú hranu, ale zadné svetlá zostávajú bez zmien. Športovejší punc SUV dodáva zvláštna štvorica koncoviek výfuku, aj keď by pochopiteľne skutočná Kia Sportage Coupe používala identické motorizácie ako jej štandardný variant. Kia Sportage Coupé (ProSportage) je dnes iba divokou špekuláciou, ale nemôžeme potvrdiť, že sa v budúcej generácii skutočne takýto variant nezačne predávať. Veď ani Renault Arkana nemal byť určený pre Európu a dnes čítame o tom, že si ho predsa len budete môcť kúpiť.

Renault Arkana k nám príde ako hybrid!

Hoci je kategória SUV veľmi populárna, na trhu je už pomerne tesno. Renault preto svojej novinke doprial techniku, ktorá ho v rebríčku záujmu zákazníkov môže posunúť poriadne vysoko.

Foto: [kolesa.ru](https://www.kolesa.ru/news/kupe-krossover-kia-sportage-kakim-on-mozhet-byt)








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!