Kia Sportage Coupé (ProSportage)

Svetu nových automobilov vládnu vozidlá kategórií SUV a crossover a zdá sa, že veľký potenciál má vyhotovenie SUV-kupé. Tieto vozidlá spájajú praktické stránky esúvečiek s estetickou hodnotou kupé. Mnohí by síce protestovali, že originálne kupé sú predsa malé autá s dvomi dverami, ale dnes už môže byť kupé prakticky čokoľvek. Zaužívané stereotypy sú prekonané. Značka Kia má vo svojom… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Svetu nových automobilov vládnu vozidlá kategórií SUV a crossover a zdá sa, že veľký potenciál má vyhotovenie SUV-kupé. Tieto vozidlá spájajú praktické stránky esúvečiek s estetickou hodnotou kupé. Mnohí by síce protestovali, že originálne kupé sú predsa malé autá s dvomi dverami, ale dnes už môže byť kupé prakticky čokoľvek. Zaužívané stereotypy sú prekonané. Značka Kia má vo svojom súčasnom portfóliu dve vozidlá, ktoré vytŕčajú z radu ostatných modelov: Stinger a ProCeed. Prvý je liftback, druhý shooting brake, teda akési kombi so športovým charakterom. Našiel by sa priestor pre netradičný karosársky variant stredne veľkého SUV KIA Sportage? Je to možné, hoci zatiaľ nepotvrdené.
Vizualizáciu eventuálnej budúcnosti modelu Sportage nám opäť priniesol portál kolesa.ru, ktorého grafik sa rozhodol premeniť konvenčné SUV na atraktívne štvordverové kupé. Na vizualizácii sa predná časť vôbec nezmenila, zásadné veci sa odohrávajú vzadu, kde strecha v mieste zadných sedadiel začína klesať. Veko kufra má za oknom výraznejšiu odtrhovú hranu, ale zadné svetlá zostávajú bez zmien. Športovejší punc SUV dodáva zvláštna štvorica koncoviek výfuku, aj keď by pochopiteľne skutočná Kia Sportage Coupe používala identické motorizácie ako jej štandardný variant. Kia Sportage Coupé (ProSportage) je dnes iba divokou špekuláciou, ale nemôžeme potvrdiť, že sa v budúcej generácii skutočne takýto variant nezačne predávať. Veď ani Renault Arkana nemal byť určený pre Európu a dnes čítame o tom, že si ho predsa len budete môcť kúpiť.

Renault Arkana k nám príde ako hybrid!

Hoci je kategória SUV veľmi populárna, na trhu je už pomerne tesno. Renault preto svojej novinke doprial techniku, ktorá ho v rebríčku záujmu zákazníkov môže posunúť poriadne vysoko.

Foto: [kolesa.ru](https://www.kolesa.ru/news/kupe-krossover-kia-sportage-kakim-on-mozhet-byt)








Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.