Slovenský cenník novej Toyoty Hilux: Koľko stojí najvýkonnejšia verzia v histórii?

Slovenské zastúpenie Toyoty začalo v predpredaji ponúkať novú Toyotu Hilux. Cena najvýkonnejšieho Hiluxu v histórii sa začína na 26 330 € bez DPH a prvé vozidlá k zákazníkom dorazia koncom tohto roka.
Vydané  Text: 
Slovenské zastúpenie značky Toyota infomovalo o zverejnení cenníka legendárneho modelu Hilux. História modelového radu Hilux siaha do roku 1968. Svoje unikátne vlastnosti preukázal v extrémnych podmienkach na všetkých kontinentoch. Jeho kvality dokazuje víťazstvo v Dakarskej rely či zdolanie severného pólu. Toyota Hilux sa teší dlhodobej popularite aj na Slovensku, v rámci segmentu je najpredávanejším modelom na slovenskom trhu. Toto úžitkové vozidlo s interiérom vyhotoveným v štýle automobilov SUV patrí medzi najodolnejšie vozidlá na svete. Takúto vizitku si získal nielen rokmi praxe, ale aj po neúspešnej snahe motoristických novinárov z TopGear o jeho zničenie. Hilux dokonca nechali na streche výškovej budovy, ktorá bola riadene demolovaná, napokon Hilux, síce zdevastovaný, ale predsa po svojich kolesách prišiel až do televízneho štúdia.

Čo sa stalo s nezničiteľnou Toyotou Hilux z Top Gear?

Toyota Hilux, ktorú sa snažil zničiť Jeremy Clarkson a James May samozrejme prežila všetky pokusy o likvidáciu, teraz ju môžete vidieť naživo.

To je ale minulosť, aktuálny Hilux je nepomerne modernejší, bezpečnejší, vybavenejší a v priebehu posledných rokov tiež mierne narástol. Novú Toyotu Hilux si môžete na Slovensku kúpiť od 31 596 s DPH, a to v konfigurácii Single Cab v stupni výbavy LIVE s naftovým motorom 2.4 D-4D 110 kW (150 k), 6-stupňovou manuálnou prevodovkou a pohonom 4×4. V tomto naladení má motor krútiaci moment až 400 Nm. Novinkou je rozšírenie motorizácií o nový úsporný dieselový agregát s objemom 2,8 litra s výkonom 150 kW (204 koní) a krútiacim momentom 500 Nm, ktorý doplní existujúci motor 2,4 D s výkonom 110 kW (150 koní). Najvýkonnejší Hilux v histórii poskytuje zrýchlenie z 0 na 100 km/h tesne nad hranicou 10 sekúnd a suverénny výkon pri ťahaní prívesu. Nový Hilux ponúka užitočné zaťaženie tonu a utiahne príves s hmotnosťou až 3,5 tony. Manuálne pripojiteľný systém 4×4 pre jazdu v teréne dopĺňa automatický samosvorný diferenciál, asistent rozjazdu do kopca (HAC) alebo systém aktívneho riadenia trakcie (A-TRC). Za najvýkonnejšiu konfiguráciu **Double Cab 2.8 D-4D 150 kW 4×4 6AT Invincible Sport** si predajca pýta 42 600 eur bez DPH, respektíve 51 120 eur s DPH. Za metalízu sa dopláca 600 eur s DPH, za perleťový lak 900 eur s DPH a v predaji sú aj viaceré mimoriadne prvky výbavy a výbavové balíčky. Celý cenník novej Toyoty Hilux prikladáme nižšie:








Pokračujte na ďalší príspevok »