Slovenský cenník novej Toyoty Hilux: Koľko stojí najvýkonnejšia verzia v histórii?

Slovenské zastúpenie Toyoty začalo v predpredaji ponúkať novú Toyotu Hilux. Cena najvýkonnejšieho Hiluxu v histórii sa začína na 26 330 € bez DPH a prvé vozidlá k zákazníkom dorazia koncom tohto roka.
Vydané  Text: 
Slovenské zastúpenie značky Toyota infomovalo o zverejnení cenníka legendárneho modelu Hilux. História modelového radu Hilux siaha do roku 1968. Svoje unikátne vlastnosti preukázal v extrémnych podmienkach na všetkých kontinentoch. Jeho kvality dokazuje víťazstvo v Dakarskej rely či zdolanie severného pólu. Toyota Hilux sa teší dlhodobej popularite aj na Slovensku, v rámci segmentu je najpredávanejším modelom na slovenskom trhu. Toto úžitkové vozidlo s interiérom vyhotoveným v štýle automobilov SUV patrí medzi najodolnejšie vozidlá na svete. Takúto vizitku si získal nielen rokmi praxe, ale aj po neúspešnej snahe motoristických novinárov z TopGear o jeho zničenie. Hilux dokonca nechali na streche výškovej budovy, ktorá bola riadene demolovaná, napokon Hilux, síce zdevastovaný, ale predsa po svojich kolesách prišiel až do televízneho štúdia.

Čo sa stalo s nezničiteľnou Toyotou Hilux z Top Gear?

Toyota Hilux, ktorú sa snažil zničiť Jeremy Clarkson a James May samozrejme prežila všetky pokusy o likvidáciu, teraz ju môžete vidieť naživo.

To je ale minulosť, aktuálny Hilux je nepomerne modernejší, bezpečnejší, vybavenejší a v priebehu posledných rokov tiež mierne narástol. Novú Toyotu Hilux si môžete na Slovensku kúpiť od 31 596 s DPH, a to v konfigurácii Single Cab v stupni výbavy LIVE s naftovým motorom 2.4 D-4D 110 kW (150 k), 6-stupňovou manuálnou prevodovkou a pohonom 4×4. V tomto naladení má motor krútiaci moment až 400 Nm. Novinkou je rozšírenie motorizácií o nový úsporný dieselový agregát s objemom 2,8 litra s výkonom 150 kW (204 koní) a krútiacim momentom 500 Nm, ktorý doplní existujúci motor 2,4 D s výkonom 110 kW (150 koní). Najvýkonnejší Hilux v histórii poskytuje zrýchlenie z 0 na 100 km/h tesne nad hranicou 10 sekúnd a suverénny výkon pri ťahaní prívesu. Nový Hilux ponúka užitočné zaťaženie tonu a utiahne príves s hmotnosťou až 3,5 tony. Manuálne pripojiteľný systém 4×4 pre jazdu v teréne dopĺňa automatický samosvorný diferenciál, asistent rozjazdu do kopca (HAC) alebo systém aktívneho riadenia trakcie (A-TRC). Za najvýkonnejšiu konfiguráciu **Double Cab 2.8 D-4D 150 kW 4×4 6AT Invincible Sport** si predajca pýta 42 600 eur bez DPH, respektíve 51 120 eur s DPH. Za metalízu sa dopláca 600 eur s DPH, za perleťový lak 900 eur s DPH a v predaji sú aj viaceré mimoriadne prvky výbavy a výbavové balíčky. Celý cenník novej Toyoty Hilux prikladáme nižšie:








Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.