Toto je 10 najvyhľadávanejších jazdeniek na Slovensku

Kým predaj nových áut stále klesá, dopyt po ojazdených autách je na tom lepšie, tvrdí známy internetový autobazár. Ceny jazdených áut sa pritom medzičasom výrazne zvýšili.
Vydané  Text: 
Záujem o ojazdené automobily sa postupne vracia do normálu. Portál Autobazar.EU zaznamenal v máji až 20% nárast dopytov po ojazdených vozidlách oproti marcovým výsledkom, kedy boli na Slovensku spustené opatrenia proti koronavírusu. „Napriek klesajúcim predajom nových áut, je dopyt po jazdenkách stále silný. Je to vidno najmä na počtoch kontaktovaní pri jednotlivých inzerátoch, ako aj rastu návštevnosti,“ konštatuje **Martin Kovanič**, analytik portálu Autobazar.EU. Ten zverejnil tlačovú správu s výsledkami sledovanosti portálu za uplynulé mesiace a počtom takzvaných leadov, čo sú fakticky prvé kroky v komunikácii medzi kupcom a predajcom. Dôkazom rastúceho záujmu ľudí o jazdené autá sú aj stúpajúce ceny týchto vozidiel. Priemerné ceny na Slovensku najpredávanejšej značky Škoda, stúpli v apríli oproti marcu o 9 %. Májové ceny tých istých modelov boli oproti marcu vyššie dokonca o 24 %. Priemerné ceny za celý trh na portáli Autobazar.EU stúpli v apríli oproti marcu o 6,7 % a v máji oproti marcu o 16,14 %.
Vývoj priemerných cien jazdených áut
„Stúpajúce ceny sú odrazom rastúceho záujmu ľudí o jazdené autá, ako aj individuálnu dopravu. Tú ľudia v aktuálnej situácii preferujú aj z bezpečnostných dôvodov,“ vysvetľuje Kovanič. ### Najvyhľadávanejšie jazdenky na Slovensku Slováci aj v druhom kvartáli 2020 očakávane najčastejšie vyhľadávali jazdené modely značiek Škoda a Volkswagen. Prvých šesť miest v rebríčku tak patrí práve týmto dvom značkám, pričom Škoda je značkou patriacou pod koncern VW. Vedie Octavia kombi, ďalej Octavia, Golf, Superb, Superb Combi a Touareg. Z ostatných značiek zákazníci ďalej vyhľadávajú BMW X5 a BMW radu 5, no medzi desiatym a siedmym miestom sú opäť Volkswageny – Passat Variant a Tiguan.
Poradie Značka a model auta
1. Škoda Octavia Combi
2. Škoda Octavia
3. Volkswagen Golf
4. Škoda Superb
5. Škoda Superb Combi
6. Volkswagen Touareg
7. BMW X5
8. Volkswagen Passat Variant
9. Volkswagen Tiguan
10. BMW rad 5




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!