Čierny deň slovenských ciest: Zbytočne vyhasli ľudské životy

Dnešný deň si na slovenských cestách vyžiadal dve smrteľné nehody.
Vydané  Text: 

Prvú dnešnú smrteľnú nehodu hlásili bezpečnostné zložky v ranných hodinách. Vodič s autom zletel do priekopy na 22. kilometri diaľnice D2 v katastri obce Veľké Leváre smerom na Malacky. Hasiči za pomoci hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia vytiahli zakliesnenú osobu, poskytli jej predlekársku prvú pomoc, avšak do príletu záchranárskeho vrtulníka ťažko zranená osoba svoj boj o život prehrala.
#### Pozor na mikrospánok! Pod prvú dopravnú nehodu sa pravdepodobne podpísal mikrospánok. Ten môže trvať len desatinu sekundy, avšak spôsobiť môže fatálne následky. Preto aj Polícia Slovenskej republiky varuje, aby ste za volant nesadali unavený a dehydrovaný, v prípade, že pociťujete únavu odporúčame vozidlom zastaviť na najbližšom odpočívadle a urobiť si krátky strečing, občerstviť sa najideálnejšie čistou vodou alebo minerálkou a prípadne do tela dostať aj kofeín v podobe kávy, alebo energetického nápoja.
#### Odpojený karavan stál nevinného vodiča život Čierny deň pokračoval aj pri Ivachnovej. Z českého vozidla sa odpojil karavan, ktorý nabúral do dodávky značky Fiat. Po príchode hasičov na miesto bola z dodávky vyslobodená jedna osoba, ktorá svojim zraneniam na mieste podľahla. Podrobnosti dopravnej nehody sú momentálne v štádiu vyšetrovania. Na záver článku by sme chceli dodať, že technický stav vozidla je tá najdôležitejšia vec, na ktorú pri vstupe na cesty musíte dbať. Či už sa jedná o prívesný vozík, karavan alebo vozík na prepravu koní, skontrolujte ich natoľko, aby boli vo vyhovujúcom technickom stave a riadne pripevnené. ##### Nevynechajte naše video-testy








Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.