Cenník novej Toyoty Yaris pre Slovensko, prvky výbavy, motorizácie a ďalšie podrobnosti

Nová Toyota Yaris konečne zamierila aj k slovenským zákazníkom vo forme predpredaja. K väčšiemu záujmu zákazníkov prispeje atraktívny vzhľad, hybridný pohon i status najbezpečnejšieho auta svojej triedy.
Vydané  Text: 
Nová Toyota Yaris má byť ideálnym mestským autom pre Európana. Automobil bol navrhnutý v Európe a pre európsky trh, vyrábať sa bude vo Francúzsku. Tamojší výrobný závod Valenciennes začne s výrobou Yarisu už v júni a budúci rok sa výroba spustí aj u našich susedov v českom Kolíne. Tam sa vyrába aj Aygo. Slováci si môžu nový Yaris objednať už teraz, slovenská pobočka Toyoty ponúka model aj s vlastným financovaním. Pre tých, ktorí sa pre novinku rozhodnú už teraz, dostanú zľavu do výšky 1 300 eur a slovenská Toyota tvrdí, že je to vôbec najlepšia ponuka, s akou kedy prišla. Čo to znamená v praxi? **POZRITE SI VIDEOTESTY AMŠ**
Nový Yaris sa v najlacnejšej verzii ponúkne s motorom 1,0 VVT-i 53 kW (72 k) vo výbave Active za cenu 12 490 eur. V predaji tiež bude verzia s atmosférickým trojvalcom Dynamic Force so zdvihovým objemom valcov 1,5 litra, ktorý sa chváli úsporou paliva až 20 percent v porovnaní s predchodcom. Sú to smelé tvrdenia, tešíme sa na test. Maximálny výkon tohto motora je 89 kW (121 k). Pre tento motor je pripravená 6-stupňová manuálna prevodovka i automatika Multidrive S. Najväčšie očakávania máme na hybridnú verziu 1.5 Hybrid 65 kW (88 k) s prevodovkou CVT. Vo výbave Active si bude možné hybridnú verziu zadovážiť od 16 490 eur. Slovenskí zákazníci si budú môcť vyberať zo štyroch úrovní výbav, počnúc Active, Comfort, Selection a Premiere Edition. Tá posledná bude limitovaná. ### Cenník, technické údaje, prvky výbav Takto vyzerá predpredajný cenník novej Toyoty Yaris a tiež súhrn prvkov výbavy v jednotlivých stupňoch výbavy (v priloženom PDFku môžete scrollovať): ### Väčší aj menší ako predchodca Okrem pútavého dizajnu ponúkne aj veľmi vysoký bezpečnostný štandard, podľa automobilky sa jedná o najbezpečnejší model vo svojej triede. Vozidlo stojí na kompaktnej podvozkovej platforme GA-B, vďaka čomu sa zväčšilo do šírky (+50 mm) a predĺžil sa aj rázvor, no zároveň je päť milimetrov kratší. Rozchod kolies sa pritom zväčšil až o 57 mm, čo by sa očakávane malo priaznivo premietnuť do jazdných vlastností. Už v základnej výbave je k dispozícii inteligentný adaptívny tempomat fungujúci v plnom rozsahu rýchlostí vrátane semi-autonómneho riadenia. O bezpečnosť sa v rámci štandardnej výbavy stará aj súbor prvkov Toyota Safety Sense 2.5 (vylepšená druhá generácia), ktorý okrem iného zahŕňa bezpečnostný systém na zabránenie nehodám s funkciou rozpoznávania chodcov a cyklistov, systém na zmierňovanie rizika nehody na križovatkách, asistent pre udržanie vozidla v jazdnom pruhu, systém na sledovanie únavy vodiča alebo núdzový asistent riadenia. Toyota sa s novým modelom snaží dosiahnuť hodnotenie 5 hviezdičiek v európskych testoch Euro NCAP, a to okrem iného aj vďaka unikátnemu centrálnemu airbagu pre predné sedadlá, uvádza sa v tlačovej správeimportéra značky. Odchádzajúcu generáciu Toyoty Yaris si môžete zakúpiť ešte aj dnes ako YARIS CLASSIC. Táto výbava obsahuje 1,5-litrový benzínový motor a šesťstupňový manuál za 11 390 eur.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.