Nie, SEAT Alhambra nekončí! Toto je stanovisko slovenského SEATu k aktuálnej téme

Správy o pozastavení výroby pre Spojené kráľovstvo nemajú vplyv na slovenský trh. U nás je Alhambra dôležitý model.
Vydané  Text: 
Britský magazín [Autocar informoval](https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/seat-alhambra-taken-sale-vw-sharan-sticks-around), že SEAT sťahuje z trhu Spojeného kráľovstva MPV model Alhambra. Rozhodnutie sa týka nielen predaja, ale aj samotnej výroby. Táto správa mnohých zaskočila, hoci sa miestny trh už s kategóriou MPV veľmi nepočíta. Získali sme informáciu od slovenského zastúpenia značky SEAT, v ktorom značka už vopred vyvracia špekulácie o tom, že Alhambra opustí aj slovenský trh. Podľa tohto vyjadrenia v súčasnosti nie je dôvod na zastavenie predaja modelu, nakoľko sa jedná o na Slovensku obľúbený a dôležitý model. „Nezávisle od rozhodnutia centrály SEAT S.A. sa trhy môžu rozhodnúť, či chcú pokračovať v predaji alebo nie. V tejto súvislosti sa spoločnosť SEAT UK rozhodla zastaviť predaj modelu SEAT Alhambra vo Veľkej Británii,“ uvádza marketingový manažér značky SEAT, Mgr. Peter Kincel a dodáva: „Aktuálne je výroba modelu s benzinovými aj dieselovými motormi potvrdená minimálne do októbra 2020, po novembri 2020 môže výroba naďalej pokračovat s benzínovým pohonom s manuálnou ako aj s DSG prevodovkou.“ Faktom je, že MPV-čko je pomerne úspešné na viacerých trhoch, nielen na Slovensku. „V minulom roku SEAT predal 23 700 kusov SEAT Alhambra, čo predstavuje nárast o 6,3% oproti roku 2018, napriek klesajúcemu objedmu segmentu MPV,“ tvrdí SEAT. Na Slovensku sa dá SEAT Alhambra kúpiť zo skladových zásob, kde začína na úrovni 34 990 eur za verziu FR-Line 2.0 TDI s max. výkonom 110 kW (150 k) a 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. V konfigurátore sa dá Alhambra navoliť v úrovniach výbav Xcellence (od 40 250 €), FR-Line (od 42 700 €) a Style (38 730 €).

Test SEAT Alhambra 1.4 TSI: Otec, pohoďák

V čase Dňa otcov (17. 6.) sme testovali SEAT Alhambra s motorom 1.4 TSI. Zisťovali sme či by toto auto mohlo ašpirovať na titul Otec roka.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »