V Maďarsku dostanete novú Daciu Lodgy za polovičnú cenu! Ako je to možné?

Autožurnál zverejnil informáciu o novej štátnej dotácii v Maďarsku. Vláda Viktora Orbána schválila finančný príspevok na osobné automobily pre viacčlenné rodiny, vďaka ktorému môžu pri kúpe nového alebo predvádzacieho auta ušetriť niekoľko tisíc eur. **Vládna strana Fidesz sa dotáciou snaží pomôcť rodinám s tromi a viacerými deťmi.** Tamojšie orgány preplatia až polovicu kúpnej ceny vozidla, maximálne však… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Autožurnál zverejnil informáciu o novej štátnej dotácii v Maďarsku. Vláda Viktora Orbána schválila finančný príspevok na osobné automobily pre viacčlenné rodiny, vďaka ktorému môžu pri kúpe nového alebo predvádzacieho auta ušetriť niekoľko tisíc eur. **Vládna strana Fidesz sa dotáciou snaží pomôcť rodinám s tromi a viacerými deťmi.** Tamojšie orgány preplatia až polovicu kúpnej ceny vozidla, maximálne však dva a pol milióna forintov, čo v prepočte predstavuje zhruba 7 500 eur. Najdôležitejšou podmienkou je, **aby rodinný automobil disponoval sedemmiestnou konfiguráciou sedadiel, rodič držal vodičský preukaz skupiny B a vychovával aspoň tri deti.** Deti musia byť vo veku, kedy za nich rodičia poberajú rodinné prídavky. Do celkového počtu potomkov sa môže rátať aj ešte nenarodené dieťa, avšak matka musí byť v čase podávania žiadosti minimálne v dvanástom týždni tehotenstva. (pokračovanie pod videom)
Pozrite si naše videá
Finančne menej zabezpečené rodiny, ktoré sa rozhodli túto štedrú dotáciu využiť, preto siahajú po najdostupnejšom sedemmiestnom aute na tamojšom trhu – Dacia Lodgy. Tá v sedemmiestnej konfigurácii s dobrou výbavou a pomerne slušným motorom 1.3 TCe (75 kW) stojí približne 14 600 eur. **Po aplikácii štátneho príspevku tak cena klesne na atraktívnych 7 300 eur.** Vďaka tomu sa z Lodgy stal u južných susedov skutočný bestseller, vo februári vďaka 477 predaným kusom dokonca obsadil na prvé miesto medzi najpredávanejšími vozidlami. Podporný program odštartoval v susednom Maďarsku už v roku 2019 a potrvá do konca roka 2022.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!