Takto vyzerá nová Škoda Octavia v základnej výbave! Dali by ste za to 23 000 eur?

V susednej Českej republike spustila automobilka Škoda oficiálny konfigurátor a zverejnila ceny očakávaného modelu Octavia. **V základnej výbave Ambition začína tesne pod 600 000 czk, čo je v prepočte zhruba 23 000 €.** Neskôr príde do ponuky ešte lacnejšia verzia s označením Active, ktorá by mohla začínať pod hranicou 20 000 €. Za spomínanú cenovku **vo výbave… Prečítať celé
Vydané  Text: 
V susednej Českej republike spustila automobilka Škoda oficiálny konfigurátor a zverejnila ceny očakávaného modelu Octavia. **V základnej výbave Ambition začína tesne pod 600 000 czk, čo je v prepočte zhruba 23 000 €.** Neskôr príde do ponuky ešte lacnejšia verzia s označením Active, ktorá by mohla začínať pod hranicou 20 000 €. Za spomínanú cenovku **vo výbave Ambition budete mať na výber hneď dve motorizácie,** a to benzínovú 1.5-ku TSI s výkonom 110 kW (150 k) alebo vznetový agregát 2.0 TDI so skromnejším výkonovým stropom 85 kW (116 k). V oboch prípadoch je samozrejmosťou šesťstupňová manuálna prevodovka. V prípade hliníkových diskov kolies sú bez príplatku na výber dva 16-palcové vzory, väčšie 17-palcové sú za príplatok. Štandardne tiež dostanete čierny interiér s „hliníkovou“ dekoračnou lištou na palubnej doske a látkovými poťahmi sedadiel. **Nás teší pomerne veľké množstvo hračiek, ktoré v základnom vyhotovení dostanete bez príplatku.**
Spomenúť môžeme prvky ako napríklad multifunkčný kožený volant, výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča, sedem airbagov, asistent udržiavania jazdného pruhu, tempomat s obmedzovačom rýchlosti, autonómne krízové brzdenie, asistent rozpoznania únavy vodiča, svetelný/dažďový senzor, LED svetlomety a zadné svetlá, elektrické ovládanie všetkých okien a vonkajších zrkadiel (vyhrievané), vyhrievané dýzy ostrekovača čelného skla, dvojzónová automatická klimatizácia, 10-palcový digitálny prístrojový displej a takisto 8.25-palcový infotainment Swing s digitálnym rádiom. K základnej výbave si môžete dopriať aj niektoré príplatkové doplnky. Väčšina určite siahne po zadných parkovacích senzoroch, hmlovkách či vyhrievanom volante. Oficiálny cenník slovenské zastúpenie zatiaľ nezverejnilo. **Očakávame však, že ceny novej Octavie budú približne kopírovať nastavenie v susednej Českej republike.** –KONIEC ČLÁNKU–




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!