Lexus ponúkne nové obrovské SUV s brutálnou V8 s dvojitým preplňovaním!

Začiatkom októbra si spoločnosť Lexus na americkom patentovom úrade zaregistrovala značku LX 600. Zdá sa, že japonská automobilka pracuje na nástupcovi svojho vlajkového SUV.
Vydané  Text: 

BEST CARS 2020: Hlasujte za najlepšie autá roka!

Anketa, v ktorej o najlepších autách roka rozhodujete VY!

Vyššie číslo v názve znamená, že ďalší Lexus LX s určitosťou dostane novú hnaciu jednotku. V súčasnosti pod kapotou modelu LX 570 pracuje 5,7-litrový motor V8. I keď v prípade aktuálneho auta číslo pochádza z kapacity jednotky, ťažko očakávať, že nový Lexus LX dostane šesťlitrový motor. Tým viac, že označenia najnovších áut japonského výrobcu nie sú vždy odvodené z objemu motora. Ako príklad môže poslúžiť limuzína LS 500, ktorá je vybavená dvojito preplňovaným šesťvalcom s objemom 3,5 litra a výkonom 421 koní. ### V8 twin-turbo
Omnoho pravdepodobnejšie je, že Lexus LX 600 bude poháňať štvorlitrový motor V8 twin-turbo. Práve na takomto motore pracujú japonskí inžinieri podľa fám, ktoré sa sporadicky objavujú už niekoľko rokov. Motor v tejto konfigurácii by mohol poľahky dosiahnuť výkon 600 koní, čo by zároveň odôvodňovalo vyššie označenie nového SUV. Kedy Japonci predstavia novú generácia modelu LX, nie je jasné. Niektoré informácie hovoria o budúcom roku, iné predpovedajú rok 2022. ### Ďalšie fámy o Lexuse LC F
Všetko naznačuje, že extrémny variant vlajkového kupé je ďalším vozidlom, na ktorom pracuje japonská značka. Lexus si už zaregistroval príslušnú ochrannú známku a do médií sem-tam preniknú neoverené zvesti o špecifikách vozidla a fotografie kupé s kamuflážou. Najnovšie informácie pochádzajú z konca septembra. Podľa portálu Roadshow jeden z pozorovateľov pristihol tím vodičov spoločnosti Lexus počas cestých testov a všimol si dva exempláre modelu LC, ktorých zvuk bol celkom odlišný od vozidiel, ktoré sú v súčasnosti v predaji. Z jeho opisu vyplýva, že v práci motora bolo možné odhaliť prítomnosť turbodúchadiel a zvuk výfuku bol omnoho prenikavejší.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!